5e81bb9b7f80ce30463cf002
5e78b0917f33f434794a1c02
svensk_hiphop_lava-S
Utställning – Svensk Hiphop på Lava, Stockholm 16/6


En hyllning till svensk hiphop med porträtt av bl.a Petter / Timbuktu, Adam Tensta, Mohammed Ali, Ken Ring. Utställningen pågår 16 juni – 16 juli.

 

Svensk hiphop har uppmärksammats mycket under de senaste åren, allt från censur till beröm i media för den musik som skapas. Utställningen består av ett tjugotal tavlor med porträtt av artister från den svenska hiphopscenen, skapade av mig med hjälp av stenciler och sprayfärg.

Konstnären Pär Öhman beskriver arbetetet med utställningen:

Jag har under en längre tid planerat den här utställningen. Svensk hiphop är den musik som jag lyssnar på dagligen och att göra en hyllning till något som jag själv älskar var självklart. I slutet av 2011 kom jag i kontakt med Lava och berättade om vad jag ville göra. Jag blev väl bemött och jag har sedan dess arbetat med utställningen. Till utställningen ville jag göra något nytt med mina tavlor. Jag ville utveckla mig själv och min konst genom att lägga till fler element i tavlorna samtidigt som fokuset skulle ligga i avbildningen av artisterna. Länge visste jag inte hur resultatet skulle bli men efter att jag sprayade den första tavlan på Petter så kände jag att det här kommer att bli något stort. Jag blev otroligt nöjd.

Vernissage
När: 16 Juni 18:00-22:00
Var: Lava, Kulturhuset (t-centralen)
Utställningen pågår 16 juni – 16 juli

Ni kommer att se porträtt av:
Petter / Timbuktu / Adam Tensta / Mohammed Ali /Ken Ring / Henok Achido / Ison & Fille / Labyrint /Aleks / Looptroop Rockers / Lazee / Dida / Eboi / Näääk / Maskinen / Penga Per / Adam Kanyama / Sebbe Staxx / Stor / Carlito / Dogge / Södra SidanPublicerat:
RedaktionenNULL