Ken Ring, Petter, Feven, Looptroop bland de medverkande.

UPDATE 20/10 2021

I dag är det premiär för “Den svenska hiphopens pionjärer”. Seriens fyra delar kommer till först till SVT Play innan den sänds via linjär tv med start den 24 november. Kingsizes musikredaktör Malkolm Landréus har tidigare skrivit en text om seriens första del, som behandlar den svenska hiphopens första stapplande steg på 80-talet. I den beskrivs serien som “en initierad porträttering av svensk hiphop på ett sätt som känns celebratorisk.”

Texten går att läsa i senaste numret av Kingsize Magazine samt på Nöjesguidens hemsida.

Avsnitten går att se här!

Visa detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av Stor (@stor)

Ursprunglig artikel publicerad 28/6 2021

De senaste åren har en rad dokumentärer om hiphopens historia dykt upp, bland annat “Hip Hop Evolution” på Netflix. Nu satsar SVT på en dokumentärserie om den svenska genren som dominerat listorna ett bra tag. Efter dokumentärer om både dansbandshistorien och ”Det svenska popundret” kommer i höst en serie i fyra delar titulerad ”Den svenska hiphopens pionjärer” ut.

I dokumentären medverkar bland andra Ken Ring, Petter, The Latin Kings, Feven, Timbuktu, Leila K och Looptroop.

– Det skrivs ständigt nya kapitel i historien om svensk hiphop. Idag har den en självklar plats på stora scener, prisgalor och i samhällsdebatten, men vägen dit har varit både lång och krokig. Få musikgenrer har varit uträknade så många gånger men rest sig på åtta igen, starkare än innan. I den här serien ska vi berätta om de som la grunden för det vi ser idag, säger producent Fredrik Norberg i ett pressmeddelande.

Serien är gjord av Magnus Broni, Håkan Thörn, Svante Lodén, Ametist Azordegan och Fredrik Norberg, och har premiär den 20 oktober på SVT Play. Den 24 november visas programmet på SVT1.

SE SMYGTITT HÄR!

Foto: Pressbild