I måndags anhölls fyra personer för inblandning i ett sprängdåd mot en adress i Grimsta vid Vällingby, som enligt uppgifter kan ha riktats mot en framgångsrik rappare skriven på adressen.

På onsdagskvällen meddelar åklagarmyndigheten att alla misstankar avskrivs mot de fyra personer som greps – och den personen förblev anhållen under onsdagen har även släppts.

”Åklagaren har beslutat att häva anhållandet för den person som suttit anhållen misstänkt för inblandning i sprängningen av en portuppgång i Grimsta. Misstankarna för de fyra som suttit anhållna i ärendet är helt avskrivna…”

Tidigare hade åklagare redan beslutat att försätta tre av de fyra personerna på fri fot, skriver Expressen. En av dessa släppta var den andra kända rapparen som misstänktes för inblandning i bombdådet i trappuppgången.

Den kända rapparen som misstänktes för inblandning har enligt Expressen haft stora framgångar senaste åren, där han både prisats för sin musik och medverkat i TV-program. Kvällstidningen har tidigare sökt den brottsmisstänkta rapparens advokat som meddelar att ingen har några ”kommentarer att lämna i detta skede”. 

Foto: Ron Lach / Pexels