Adam Kanyama-Spiderdogs-S
Klubb Spiderdogs har nypremiär i helgen – Adam Kanyama uppträder live + Malcolm B hostar open mic


 

 

En av Stockholms mest omtyckta hiphop-klubbar kommer tillbaka i höst – “Klubb Spiderdogs” bygger på husbandet Spiderdogs, som möter kända hiphop-artister och tillsammans tolkar deras låtar med liveband. Klubben hade premiär för nio år sen och har gästats av akter som Timbuktu, Organismen, Ison & Fille och många fler. Nu återuppstår Klubb Spiderdogs på Kägelbanan i Stockholm.

 

– Vi vill slå ett slag för livemusik och skapa en mötesplats för Hip Hop i Stockholm, säger Victor Marko, ena halvan av Mofeta & Jerre som är värdar för klubben.

 

 

Säsongens första gästartist är Adam Kanyama, som slog igenom redan som 15-åring med knivskarpa verser på både svenska och engelska. Sen dess har han sålt platina med sin grupp OIAM och i oktober långfilmsdebuterar han i filmen ”Medan vi lever”, som beskrivits som ”En modig film. Ett absolut måste” av Göteborgs Posten.

 

 

DJ:s för kvällen är Marcus Price och Marimba Roney. Marcus Price var en av de första gästerna på Klubb Spiderdogs med sin grupp Fattaru. Han DJ:ar numera mest elektronisk dansmusik, men denna gång byter han spår och spelar Hip Hop och framför allt svensk musik. Marimba Roney har DJ:at sen hon var 15 år och skrivit om musik i Aftonbladet. Hon avslutar kvällen med Hip Hop, Dancehall, Grime och bas för dansgolvet. Kvällen inleds med en Open Mic, där MC:s får tillfälle att visa sina skills. Klubb Spiderdogs arrangeras med stöd av Musikverket.

 

 

Malcolm B hostar Open Mic på Klubb Spiderdogs! Nytt för i år är att klubben har Open Mic kl. 22 och den här gången är det Marcus Price som spelar instrumentaler och Malcolm B som är host. Alla MCs är välkomna att kicka på micken!

 

 

 

 

Premiär den 24:e september på Kägelbanan. Öppet 21-02, 150 kr, 20 år.

Facebook

 

 

 

Mofeta & Jerre pressbild (foto Patrik Monka)-S

 

 

Foto: Patrik Monka

Foto förstasida: Henrik BulowPublicerat:
RedaktionenNULL