Fridays For Future lanserar global konsertsatsning


Tjuvjakt, Daniel Adams-Ray och Greta Thunberg står på scen i Sverige.

 

 

Den globala rörelsen Fridays For Future lanserar nu sin konsertsatsning Climate Live, som kommer att genomföras i 45 länder och sex olika kontinenter den 16 oktober 2021. Artister, aktivister och forskare deltar världen över i de ungdomsledda klimatkonserterna och några som kommer att stå på den svenska konsertscenen är First Aid Kit, Victor Leksell, Tjuvjakt och Greta Thunberg. Syftet är att ta nästa steg i kampen för klimaträttvisa och sätta press på makthavare genom att ställa frågan “Can You Hear Us Yet?”.

 

– Vi befinner oss i en existentiell kris där vi är i starkt behov av att nå ut till folk och uppnå allmän krisinsikt. De med störst plattform har störst ansvar att kommunicera vår situation och med hjälp av musik kan vi nå fler, vilket är målet med Climate Live, säger Greta Thunberg, en av arrangörerna bakom Climate Live Sweden.

 

I Sverige sker konserten i centrala Stockholm på kvällen den 16 oktober, under ledning av unga aktivister från Fridays For Future Sweden och festivalarrangörer från LiveGreen. Artister som ställt sig bakom initiativet och uppträder på Climate Live Sweden är bland andra First Aid Kit, Lars Winnerbäck, Victor Leksell, Melissa Horn, Daniel Adams-Ray, Sofia Jannok, Tjuvjakt och Daniel Adams-Ray.

 

Bland talarna finns klimataktivisterna Mitzi Jonelle Tan, Greta Thunberg, Elleonora Ali Uddman och forskaren Alasdair Skelton.

 

Fler artister och talare kommer att presenteras inom kort, tillsammans med programledarna. Konserten kommer att livestreamas kostnadsfritt, och går därför att ses i hela landet.

 

 

 

 

Foto: Pressbild / Climate Live

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL