62b170dadc4101037e075fe2
Climate Live arrangerar sommarturné för klimaträttvisa 

 

I oktober 2021 ägde den uppmärksammade klimatkonserten Climate Live rum i Kungsträdgården i Stockholm, med flera stora svenska artister och talare från hela världen på plats. Nu, ett halvår senare, avslöjar Climate Live en konsertturné. Under sensommaren samlar flera lokala Fridays For Future-grupper artister, klimatforskare och aktivister tillsammans på scener i Malmö, Linköping och Göteborg.

 

– Klimatkrisen har förödande konsekvenser för människor världen över redan idag. För att åstadkomma den politiska handling som krävs för att hantera krisen måste alla delar av samhället gå samman. Att få ta över festivalscener landet över är en möjlighet för oss att nå ut till de som tidigare inte sett sin plats i klimatrörelsen, säger Linna Gadde, arrangör av Climate Live i Linköping.

 

Konserterna sker på Malmöfestivalen den 19 augusti, Linköping Stadsfest den 26 augusti och Göteborgs Kulturkalas den 1 september. Genom detta vill de lokala arrangörerna skapa engagemang för klimaträttvisa samt att sätta press på beslutsfattarna inför höstens politiska val.

 

– Över hela världen har tusentals ungdomar demonstrerat om och om igen och höjt sina röster för klimaträttvisa. Ändå vägrar makthavare att lyssna och göra det som krävs enligt forskningen. Därför måste vi bli många fler – vi ger oss inte förrän förändring är uppnådd, säger Lydia Rysavy, arrangör av Climate Live i Göteborg.

 

– Årets val måste bli ett klimatval – det finns ingen annan väg framåt. Men det räcker inte med små förändringar inom den nuvarande partipolitiken. Vi arrangerar Climate Live för att mobilisera en folkrörelse med makt att kräva meningsfull handling från våra makthavare, säger Aron Gustavsson, arrangör av Climate Live i Malmö.

 

Artister och talare avslöjas inom kort.

 

 

 

 

Foto:

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL