Ken Ring lägger micken på hyllan efter nästa album


“Jag klarade mig utan media och utan radio i alla år. Aldrig vunnit priser, Grammy eller P3 guld. Men jag vann er, ni som backar mig. Tack!!”

 

 

Förra året släppte Ken Ring reggaealbumet “En kärlek” och tidigare år den lösa singeln “Hässelby Gård”. Nu meddelar den svenska veteranen att han lägger micken på hyllan efter nästa album. Imorse gick han ut med ett långt meddelande på sociala medier, där han förklarar tankegångarna bakom. Han skriver bland annat:

 

“Jag har nu gjort musik i 20 år och det är dags för mig att lämna Ken Ring bakom mig. Jag har så mycket jag vill uppnå i livet. Jag har drömmar om en fotbollsakademi i Kenya, mitt hotell, kaffe odlingar, den största café kedjan i Sverige, skivbolaget, publishing och att börja jobba med mina producenter mot USA. Jag vet också att mycket politik försvinner när jag lägger av.”

 

Ken Ring låter hälsa att det kommande albumet “Musiken” släpps nästa år och att det blir hans sista. Karriären avslutas eventuellt med en turné 2020, men ingen mer musik kommer att spelas in. Han gör det med över 700 spelningar, 15 album och en mängd guld- och platinalåtar på sitt cv.

 

Det första albumet “Vägen tillbaka” släpptes 1999 och Ken har sedan dess avtjänat ett kortare fängelsestraff, haft en uppmärksammad beef med Petter, deltagit i TV4-programmet Så Mycket Bättre och haft framgångsrika låtar som “Mamma”, “Nu måste vi dra” och “Själen av en vän”.

 

 

Efter mycket tankar, känslor, skratt och tårar har jag bestämt mig. Nästa album blir mitt sista i karriären. Jag har nu gjort musik i 20 år och det är dags för mig att lämna Ken Ring bakom mig. Jag har så mycket jag vill uppnå i livet. Jag har drömmar om en fotbollsakademi i Kenya, mitt hotell, kaffe odlingar, den största café kedjan i Sverige, skivbolaget, publishing och att börja jobba med mina producenter mot USA. Jag vet också att mycket politik försvinner när jag lägger av. Så nu är det klart, sista albumet ”Musiken” kommer i 2019 och det blir mitt sista album. Tack till alla som lyssnat och supportat min grej genom åren. Jag tror jag avslutar med en turné 2020 och sen är jag officiellt done! För alltid! Jag har sagt att slutet närmar sig ett tag nu och jag har känt det länge. Jag kommer avsluta med fanan på topp. 700 spelningar, 15 album och över 14 guld och platina låtar. Ken Ring har levererat! Hahah. Finns inget i världen som betyder mer än kärleken ni gett mig. Jag klarade mig utan media och utan radio i alla år. Aldrig vunnit priser, Grammy eller P3 guld. Men jag vann er, ni som backar mig. Tack!! Nu ska jag ge er mitt avsluta med mitt bästa album genom tiderna. Masa Music kommer leva vidare starkare än någonsin. Men utan mig som artist bara. Tack gott folk och hoppas ni gillar nya albumet jag spelar in nu! Peace!!

Ett inlägg delat av Ken Ring (@realkenring)

 

 

 

 

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL