Rapparen backar från uppgifterna i förra veckan.

I förra veckan gick Ken Ring ut med att han var allvarlig sjuk och låg inlagd på sjukhus i Kenya.

”På akuten i Kenya. Be för mig… Eller be för min död”, skrev han i ett inlägg på Twitter.

På fredag kväll rapporterade Aftonbladet att tidningen varit i kontakt med rapparen via Instagram där han själv skrivit att han är “döende på sjukhus” och “ligger med corona på intensiven”. Tidningen har också haft kontakt med Ken Rings släkting i Kenya, som berättat hur allvarligt läget är.

“Han ligger på sjukhus här i Nairobi. Vi var där igår och vi trodde inte han skulle klara sig. Han är väldigt svag, men han lever och vi ber för honom att han ska bli bättre. Vi ber också alla hans vänner att de ska be för honom att han ska bli frisk”.

Nu kommen en oväntad vändning i historien, då Ken Ring själv meddelar att han inte är sjuk i covid-19. Han ska ha blivit sjuk under sin resa till Kenya och blev inlagd på sjukhus. Läkarna antog att det kunde handla om covid-19 men kunde efter några dagar konstatera att det handlade om malaria. På Instagram skriver han under måndagseftermiddagen:

“Jag är ok, lägg ner spekulationerna… God jul allihopa! Önskar er alla en fin tid nu och ta hand om er och era familjer. Det var en resa jag aldrig kommer glömma, men allt händer för en anledning. Ber nu att alla respekterar mig och min familj nu och slutar sprida rykten. Tacksam för det, jag är inte sjuk i Covid och jag är inte på intensiven. Jag är sjuk ja, men så enkelt dör jag inte. Tack för alla som visat mig stöd och kärlek, era ord värmer mig!! Vi ses nästa år!! Må bäst!! Nu ska jag mot Sverige och fira jul med min älskade familj…. ??”

“Jag ska berätta nu en gång för alla om min resa. I tisdags var jag på väg till min hemby och kände mig sjuk. Blev dålig rätt snabbt och på kvällen var det riktigt illa. Jag åkte dagen efter till staden men blev bara sämre och sämre. Jag uppsökte sjukhus. Då slussades jag rätt snabbt in till isolerat rum och jag låg helt utslagen och då sa läkarna jag hade covid. I två dagar låg jag där men sen sa läkarna att det inte var det. Utan det var malaria jag hade åkt på. Än idag är jag sjuk men mår mycket bättre och kan flyga hem idag.”

Foto: Pressbild