Senaste månaderna har Ken Ring tagit en paus från sociala medier, för att färdigställa sitt hotellbygge i Kenya. Efter tre månaders bortavaro har han nu gjort återkomst för att meddela att arbetet med nytt album och planering för avskedsturnén fortgår.

Nu kommer även den nya låten “Snälla Gå” med sångerskan Linnéa Samia Khalil. Låten är producerad av Viktor Ax, med piano av Mikael Bäck och cello av Åsa Marie Bygland Larsen samt bas och gitarr av Fabian Folkesson. På Instagram skriver Ken Ring:

“Musik är nått annat för mig än vad som spelas idag. Och det är därför jag lägger min musik på hyllan efter detta album. Men jag vill också lämna med musik från min själ. Det har jag sagt hela tiden, mitt album som jag jobbat på i sju år nu Från det djupaste i mig, jag är så långt ifrån det som är idag. Så därför spiller jag min kropp, själ, sinne och mitt djupaste inre på denna skiva. Detta är bara en prolog, kanske för att visa folk vad riktig misär är. Vi lever idag i ett samhälle där vi glömt vart vi kommer ifrån. Men jag ser också hur många av oss hittar ett nytt liv på nya platser i världen. Min plats blev Kenya, så för min familj gör jag det till mitt hemland nu snart. Som sagt denna skiva är min bästa jag gjort och snart är den helt klar. Den som väntar på nått gott… Ta hand om er där ute och försök sprida ett bättre budskap i världen. Vi har snart byggt vårt eget helvete….. Tack till min familj, mina vänner, min kärlek och mina fans. Tack för mitt liv jag har idag. Äntligen Hemma, Är tacksam från botten av mitt hjärta… 🫵🏾”

Låten ska släppas på Spotify inom kort.