Inför Kingsizegalan 2014 – möt Ahmed Berhan & Aida Amoli


I TV4 Play-sändningen 27:e februari kommer vi se mycket av vår konferencier samt reporter på röda mattan.

 

 

Nu på torsdag 27:e februari är det dags! KIngsizegalan går av stapeln på Solidaritet Arena i Stockholm där vi firar musikåret 2014 med prisutdelning, en lång rad framträdanden och sist men inte minst en tung efterfest! Kan du inte vara på plats så sänds Kingsizegalan live i TV4 Play: http://www.tv4play.se/program/kingsizegalan. (sändningen börjar 19.00 och galan startar 20.00)

 

BILJETTER TILL KINGSIZEGALAN – KÖP HÄR! (Åldergräns 18 år)

 

 

Vi har tagit en pratstund med två av galans profiler, konferencier Ahmed Berhan och vår värd i TV4 Play-sändningen, Aida Amoli.

 

 

 

AHMED BERHAN, konferencier Kingsizegalan 2014

 

 

Nästa vecka är det dags för Kingsizegalan och vi kommer se dig på scen – vad är dina förväntningar på kvällen?

 

– Med tanke på att det är en kväll för att fira det starka året svensk hiphop har haft, så förväntar jag mig att det ska vara extremt tungt.
Många bra liveuppträdanden, en tung kväll med en tung fest. Allt för de som har bidragit till den svenska hip hop scenen.

 

 

Berätta lite om din bakgrund/vad du gjort tidigare för Kingsize-läsarna!?

 

– Min bakgrund är inte så mycket mer än en livsnjutare från Rågsved. För hip hop skallarna där ute, så kanske de mest känner igen mig som den gapiga rösten i Mohammed Alis låt Svartskalle & Kriminell. Men utöver det så har jag hållit på med stand up de senaste åren, så har spenderat mycket tid med att åka landet runt och en del resor utomlands för att dra skämt. Ska inte ljuga, det är ett jävligt soft jobb.
För något år sen så startade jag tillsammans med min vapendragare Branislav Pavlovic humor kollektivet Bad Company, där vi har en podd BCpodd och en stå upp klubb som vi driver på södermalm #BCCC Kolla in www.bcbuddz.se

 

 

Du bor i Malmö, vad fick dig att flytta söderöver?

 

– Fick en chans att jobba med humor, på dagtid.

 

 

Vi förstår även att du är en inbiten hiphopskalle – vad lyssnar du helst på i hörlurarna om du själv får välja och varför?

 

– Finns så mycket att pumpa därute, men här är lite av det jag lyssnar på. Action Bronson är någon man kan lyssna på närsomhelst under dygnet, annars blir det mycket Flatbush zombies eller The Underachivers. Currensy & Smoke DZA är standard för när man vill chilla.

 

 

Vad har Ahmed Berhan för framtidsplaner?

 

– Att fortsätta bredda och lyfta den svenska stå upp scenen så mycket som möjligt.

 

 

Se två videoklipp från ståupp-shower med Ahmed Berhan:

 

 

 

Man kan även höra Ahmed i Sveriges Radios program “Tankesmedjan”:

 

http://sverigesradio.se/sida/gruppsida.aspx?programid=3718&grupp=19707&artikel=5777847

 

http://sverigesradio.se/sida/gruppsida.aspx?programid=3718&grupp=19707&artikel=5754867

 

 

 

Foto: Sotarn Otf

 

 

AIDA AMOLI, värd TV4 Play

 

Nästa vecka är det dags för Kingsizegalan och vi kommer se dig på röda mattan i TV4 Play – vad är dina förväntningar på kvällen?

 

– Jag förväntar mig fest, hiphop och glamour. Tre saker jag vet att galan kommer leverera. O så sjukt bra liveuppträdanden såklart!

 

 

Berätta lite om din bakgrund/vad du gjort tidigare för Kingsize-läsarna!?

 

– Vart börjar man? Jag har testat på så många jobb men en del kanske känner igen mig som reporter och programledare för radiokanalen Metropol 93,8 och just nu hänger jag bakom kameran på Partaj och agerar inspelningsledare!

 

 

Vad har du för framtidsplaner?

 

– Jag är 23 idag, och livet ser ut exakt så som jag inte trodde det skulle se ut, så jag har bestämt mig för att bara kämpa på och se vart det tar mig, men definitivt bli framgångsrik i vad jag än tar mig an.

 

 

Vad lyssnar du helst på i hörlurarna eller högtalarna om du själv får välja och varför?

 

– Det borde vara enkelt att svara på den här frågan, men såhär, jag ÄLSKAR att köra bil, och då finns det inget som ger sån frihetskänsla som att spela musik högt i högtalarna och köra, men sen är det så skönt att sätta på sig hörlurar och höja volymen så mycket så man kan sjunga (rappa, mina polare påstår att jag älskar rap för att det är det enda jag kan”sjunga” med i utan att låta förjävlig) med utan att man hör sig själv…

 

 

 

 

 

 

 

 

BILJETTER TILL KINGSIZEGALAN – KÖP HÄR! (Åldergräns 18 år)

 

 

LIVE PÅ KINGSIZEGALAN 2014

 

– ADAM KANYAMA
– CLEO & KRISTIN AMPARO
– ETZIA
– KARTELLEN
– PIRATERNA
– RAWDA
– RMH (Adam Tensta, Dida, Eboi, Nebay Meles, Silvana Imam)
– SABINA DDUMBA
– SOM FAN
– THE ORDER

 

 

Under galakvällen kommer livebandet SPIDERDOGS finnas på scenen och agera husband. Under 00-talet har Spiderdogs drivit klubbverksamhet i Stockholm samt turnerat och spelat med flera av landets främsta artister som exempelvis Promoe (Looptroop Rockers), Chords, Adam Tensta, Som Fan, KWAAI och många fler.

 

I egenskap av vinnare i kategorin “Årets DJ” på förra årets gala kommer ingen mindre än DJ BLACK MOOSE stå bakom skivspelarna!

 

Konferencier för Kingsizegalan 2014 är komikern och radioprofilen AHMED BERHAN – se videoklipp nedan där han skickar en hälsning!

 

 

På galans efterfest blir det finbesök från New York av legendariska duon M.O.P.LÄS MER HÄR!

 

BILJETTER TILL KINGSIZEGALAN – KÖP HÄR! (Åldergräns 18 år)Publicerat:
RedaktionenNULL