Komikern och skådespelaren Sharmarke Elmi, från Tensta i Stockholm, är just nu aktuell som skådespelare i föreställningen “8 kvadrat” tillsammans med Ahmed Berhan. Han har tidigare även medverkat i SVT-serien “Streams” och syns och hörs ofta på YouTube och i olika podcasts.

Nu är Sharmarke Elmi aktuell med nya humorföreställningen “Comedy Night” som får premiär i slutet av april på Kulturhuset Stadsteatern Husby. Konceptet hämtar inspiration från den ikoniska “Chappelle’s Show” och beskrivs att den “utvidgar stand up-scenen och förutom att bjuda in stand up-komiker även bjuder in komiker att framföra sketcher, musik och andra angränsande humorformer live på scen”.

– Det finns ingen fast punkt för komedi i Järva, och inte en så bred humorscen som detta i Stockholm. Att bredda stand up-scenen med ett koncept som liknar Chappelle’s Show öppnar upp scenen för fler förmågor som kanske inte är klassiska stand up-komiker men ändå kan framföra extremt roliga akter, säger komikern Sharmarke Elmi i ett pressmeddelande.

“Comedy Night” får premiär 22 april 2023 kl. 19:00-21:00 på Kulturhuset Stadsteatern Husby.

Foto: Matilda Rahm