Ahmed Berhan har under året varit aktuell som programledare för SVT:s humorsatsning “IFS – invandrare för svenskar” och stand up-showen “Semst” med Jonathan Unge och Branne Pavlovic. Nu står det klart att han även gör huvudrollen i den nyskrivna pjäsen “8 kvadrat”.

Berhan kommer spela rollen som storebror i pjäsen som får premiär den 3 mars på Kulturhuset Stadsteatern Husby. “8 kvadrat” beskrivs handla om hip hop, brödraskap och om att dela rum. På scen ser vi även stjärnskottet från Järva, Sharmarke Elmi, som även synts i SVT:s “$TR€AM$”.

– Eftersom att jag vet att både Simon Matiwos och Murre Gonday är otroliga historieberättare så tycker jag det ska bli så roligt att få sätta liv i och spela ut deras ord. 20 år från nu kommer jag kunna skryta om att jag skådespelade i deras första pjäs, säger Ahmed Berhan.

Författarna Simon Matiwos och Murre Gonday debuterar här som dramatiker. Matiwos är flerfaldigt prisad för sin poesi och har bland annat synts i tävlingen Ortens bästa poet, medan Gonday är hjärnan bakom den omtalade erotiska novellen “Touch, Tankar & Tabu”. Tillsammans har de även podcasten “Rensa Luften”.

– Simon har en begåvning att alltid tänka utanför lådan och komma med punchlines som chockar samt inspirerar en. Jag hoppas att publiken ska få tårar av glädje med ett budskap om brödraskap som sitter i hjärtat, säger Murre Gonday.

Matiwos fyller i:

– Idén kom från när Murre var ute till havs och vi brukade ringa upp varandra och berätta om vad som hände på vår sida av världen. Vi har skrattat, skämtat, busat och skrivit musik ihop. Det är idag vi kan se hur brödraskap alltid kan leda till något!

Läs mer om föreställningen här!

Murre Gonday & Simon Matiwos
Foto: Privat

Foto: Matilda Rahm