Med Mack Beats bakom musiken.

I helgen går miljonprogramsskildringen “Mizeria” upp på Kulturhuset Stadsteatern Husby. Föreställningen är baserad på boken med samma namn, skriven av stand up-komikern Melody Farshin, som kom ut 2018. Här skildrar hon från ett inifrån-perspektiv en sällan representerad vardag i ett miljonprogramsområde i Sverige. Nu sätts berättelsen för första gången upp på scen, i egen dramatisering, specialskriven för Kulturhuset Stadsteatern. För regin står debuterande regissören Astrid Kakuli.

Om handlingen går att läsa:

“Tvillingarna Aicha och Ali är födda på samma dag, i samma familj och bär båda sin postkod som en flagga. Ända tills de blev tonåringar var de en sammansatt tornado av kaos, ett team som höll varandra om ryggen. Nu är Aichas dörr alltid stängd. Alis också. På varsitt håll kämpar de med att hitta sin väg mellan pipashögar, tvättider, telefonförsäljarjobb, skola, Guccibecknarväskor, snapstories, kärlek, vänner – och sorg. De senaste åren har det blivit fler begravningar än studentmottagningar i området där de bor. Och till slut drabbas de båda på mycket nära håll.”

I rollerna ser vi Maria Nohra och Ahmed Berhan, som för övrigt var konferencier på Kingsizegalan 2014, medan producenten Mack Beats står för musiken. Se biljettinfo och datum här!

Foto: Matilda Rahm