Evin Ahmad klar för huvudrollen i “Snabba Cash”-serien på Netflix


Rapparna Z.E, Anansi och Robin Nazari har även roller.

 

 

I höstas kom nyheten att den hyllade filmserien “Snabba Cash” ska bli TV-serie på Netflix. Nu står det klart med fler detaljer kring serien som nu börjat spelas in i Stockholm. Huvudrollen kommer spelas av Evin Ahmad, känd från filmen “Dröm Vidare” och Netflix-serierna “Störst av allt”, “The Rain S2” och som del av Dramatens teaterensemble. Ahhmad spelar huvudrollen som rollfiguren Leya och i övriga roller syns Alexander Abdallah, Ali Alarik, Olle Sarri och Dada Fungula Bozela – samt Jozef Wojciechowicz (Z.E) i en biroll. I andra roller syns Ayan Ahmed, Khalil Ghazal (Anansi), Robin Nazari och Felice Jankell.

 

Den svenskspråkiga serien utspelas sig i Stockholm, tio år efter händelserna i filmtriologin. Handlingen beskrivs i ett pressutskick:

 

“Historien kretsar kring Leya, en ung ensamstående mamma som försöker lyckas inom startup-scenen. Miljön är livlig, jakten på status och pengar är starkare än någonsin och Leya är fast besluten att lyckas – oavsett pris. Den entreprenörsdrivna eliten och den kriminella världen har blivit allt mer brutal, kaotisk och skoningslös. När dessa två världar korsas sätts lojalitet, vänskap och affärsrelationer på prov där alla drivs av samma sak – snabba cash.”

 

 

I ett pressutskick säger Evid Ahmad om rollen i “Snabba Cash”-serien:

 

“När jag fått frågan tidigare om vad min drömroll som skådespelare är så har jag aldrig haft ett svar på det. Men nu vet jag. Leya är drömrollen jag väntar på i hela mitt liv. Det var så stort när Snabba Cash-filmerna kom och något som alla ville vara en del av. När jag fick höra att Netflix ska göra serien ”Snabba Cash” var inte min första tanke att en kvinna skulle stå i centrum i den världen. Därför är det extra roligt att få vara med och forma denna berättelse om ett Sverige idag som för mig personligen handlar om en massa olika mänskliga saker men också hur livsnödvändigt jakten på pengar är i en värld där vissa inte ens tror att ett klassystem existerar. Leya är en komplex karaktär som är beredd att göra vad som helst för att nå framgång.”

 

 

Bakom regin för serien står Jesper Ganslandt och manus är skrivet och skapat av Oskar Söderlund tillsammans med författaren Jens Lapidus.

 

 

Serien “Snabba Cash” får premiär på Netflix under 2021.

 

 

ZE-Annexet-2020-Oliver-Wilenius-L (1)

 

 

Foto: Johan Bergmark / Netflix / Oliver Wilenius

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL