"Jag har sett henne förvandlas till Leya hemifrån..."

För drygt en månad sedan stod det klart att Netflix spikat den 22 september som premiärdatum för den andra säsongen av “Snabba Cash”. Idag får vi äntligen återförenas med karaktärer som Leya, Ravy och Nala – samtidigt som vi får bekanta oss med nya ansikten som Jamal (Ardalan Esmaili) och Zaki (Adam Kais). Handlingen för den nya säsongen beskrivs med orden:

“Ett år har passerat. Leya är en av Sveriges hetaste tech-stjärnor. En börsnotering står för dörren och utåt sett är hon mer framgångsrik än någonsin, men hon plågas av minnena av Salim. Jamal är nyligen frånskild och verksamhetschef på grundskolan där Leya gick som barn. Han kämpar för att ge sina unga elever bättre möjligheter, men skolledningen ser hellre ytterligare besparingar. På gatan är klimatet brutalare än någonsin. Ravy är hårt ansatt från alla håll, såväl från polisen och deras nya metoder som från konkurrenten Zaki. Marknaden skriker efter mer droger, grossisterna står redo att leverera. Frågan är om gängen kan få fram tillräckligt med säljare, gärna så unga som möjligt?

Mot hennes egen vilja börjar Leyas tidigare kopplingar till den undre världen komma ikapp henne. Ännu en gång korsas hennes väg med Ravy, Nala och Osman – allt i den skoningslösa jakten på snabba cash.”

I samband med smygpremiären på Way Out West i somras fick Nöjesguidens Jimmy Håkansson en pratstund med de nya skådespelarna Esmaili och Kais. De berättade då om sina karaktärer och vad vi kan vänta oss av serien.

– Han är lugn, intelligent och charmig. När han kommer ut från fängelset har han kokat ihop en genomtänkt plan. Han är kall och strategisk till en början, men under seriens gång växer en värme fram i honom, säger Adam Kais om karaktären Zaki.

Esmaili å sin sida, berättar om karaktären Jamal som arbetar som verksamhetschef på en skola.

– Jamal försöker skapa någon balans i den här världen och han blir ett språkrör som visar ett system som håller på att falla. Och det faller framför allt på grund av högre politiska beslut. Jag känner många eldsjälar som honom ute i förorterna som verkligen gör allt de kan för att hjälpa till där kommunen har svikit, säger Ardalan Esamili.

Esmaili är, som många kanske vet, förlovad med Evin Ahmad som spelar huvudkaraktären Leya. På frågan om hur det var att spela tillsammans i serien svarar han:

– Det var fantastiskt. Jag har sett henne förvandlas till Leya hemifrån i samband med första säsongen, nu fick jag se det på plats. Det är viktigt att ha varandra när man ska porträttera känsliga ämnen.

Läs hela intervjun här och se alla sex nya avsnitt via Netflix.

Foto: Gustav Danielsson/Johan Bergmark/Netflix

65ba07add7a32f7b0a037f23