6284dbc5b422e7360a0da4a2
Del två av Aden x Asmes kortfilm “12 till 12” kommer till Dplay – se datum här!


Där rapparna debuterar som huvudrollsinnehavare.

 

 

Förra året släppte Hammarkullen-duon Aden x Asme sitt hyllade debutalbum “12 till 12” och kammade hem såväl nomineringar som priset för “Årets Grupp” under P3 Guld-galan. Inför lanseringen av albumet producerade Aden och Asme, tillsammans med regissören Karim Fakih och producenten Fabian Engström, en kortfilm med samma namn som skildrar den verklighet unga svenskar kan uppleva i landets ytterkantsområden. Nu står det klart att del två kommer inom kort.

 

”Kortfilmen visar en verklighet som bara få människor kan beskriva och den betyder därför mycket för att den visar en helt annan sorts djup, till skillnad från musik. Det räckte inte heller att bara göra en film och spontant så valde vi att göra en till”, säger Aden om kortfilmen.

 

”Den svenska filmscenen har under en längre tid saknat berättelser från våra orter, och de behövs. Speciellt med karaktärer som själva varit med om det de skådespelar”, säger Karim Fakih.

 

”12 till 12” lanserades initialt på SVT Play och slog publikrekord första dygnet med 375 000 unika tittare. Filmen har även närmare 700 000 visningar på YouTube, vilket visar på att en fortsättning är mer än välkommet – både för fansen och artisterna själva. Nu avslöjas det att filmen kommer att få premiär via Dplay den 29:e maj.

 

”Kortfilmen betyder mycket för mig, vi alla som var involverade hjälptes åt och vi hade roligt när vi spelade in. Att vi gjorde detta tillsammans är sjukt och jag trodde inte att det skulle bli så bra, tror många kommer bli chockade över att se vårt arbete”, berättar Asme om inspelningen av deras kommande kortfilm.

 

”Det fanns ingen tanke att göra en uppföljare från första början, även om vi lämnade ett öppet slut, men när den första filmen väl släpptes och responsen blev så stor… jag hade ingen aning om att folk skulle uppskatta den så mycket. Alla känslor som ni ser är äkta, det är inte ens skådespel och det är nog just därför denna kortfilm ligger mig så varmt om hjärtat. Att regissera och spela in den har varit en upplevelse i sig och något jag aldrig kommer att glömma”, avslutar regissören Karim Fakih.

Håll utkik i slutet maj och passa på att lyssna in Asmes nya singel “BLod” som släpptes idag.

 

 

 

 

Foto: Annika Berglund

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL