62ecc92f37b61a70cf0bee62
62d7e7e97b2718d296030a52
Aden x Asme tolkar Håkan Hellström-klassikern “Känn ingen sorg för mig Göteborg”


Ger även update kring gemensam uppföljare till debutalbumet “12 till 12”.

 

 

UPDATE 11/6 2021

 

Idag släpps Aden x Asmes tolkning av Håkan Hellström-klassikern “Känn ingen sorg för mig Göteborg”. Lyssna nedan!

 

 

 

 

Ursprunglig artikel publicerad 7/6 2021

 

Oavsett favoritgenre är det nog många som har någon gång i sitt liv har sjungit allsång till Håkan Hellströms klassiker “Känn ingen sorg för mig Göteborg”. Nu står det klart att låten för en hiphoptolkning av Hammarkullen-duon Aden x Asme. I ett pressutskick meddelas att låten släpps den 11 juni.

 

– När originallåten släpptes var vi 4 år gamla och 20 år senare står vi här tillslut med vår version utav en av Sveriges mest folkkära artister, säger Asme.

 

Duon ska ha jobbat på låten i nästan ett och ett halvt år och markerar också deras första låt som duo sedan 2019. Under loppet av ett år har både Aden och Asme debuterat med sina soloalbum, vilket fått många att längta efter ett uppföljningsalbum till ”12 Till 12”.

 

– Som vanligt brukar vi hålla saker hemliga, tills det är dags och då låta musiken tala för sig själv. Det har varit en hektisk tid med mycket roliga projekt på gång inom filmvärlden – men eftersom vi båda har släppt soloalbum så kan ni gissa vad som kommer vara prio det här året, berättar Aden.

 

Den nya versionen av “Känn ingen sorg för mig Göteborg” släpps alltså den 11 juni genom Asylum/Warner Music Sweden. Låten är producerad av Ian Persson, Pontus Persson och co-producerad av Elai, varav den nya texten är skriven av Aden och Asme. Originalitet är skrivet av Håkan Hellström och producerad av Mattias Glavå.

 

Kort efter att ha släppt deluxeversionen av sin solodebut “Tusen Flows” deltog Asme nyligen i premiären av P3 Din Gatas “Båset”, där han framförde en exklusiv låt och albumspåret “Thug 4 Life”. Läs mer och lyssna här!

 

 

Foto: Susanna Tajik

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL