Släpper även kapselkollektion med Axel Arigato och del 3 av duons kortfilmstrilogi.

Nästan tre år har gått sedan Aden x Asme från Hammarkullen i Göteborg släppte sitt hyllade debutalbum “12 till 12”. Då medverkade duon i en längre intervju med Kingsize Magazine där man pratade om sin resa inom musiken och deras gemensamma mål för framtiden. Efter ett långt uppehåll är stjärnduon nu tillbaka och precis som väntat är det nya albumet “Sista 12” redo att släppas.

Det var i juni som Aden och Asme återvände till att skapa musik tillsammans, då man teamade upp med Göteborgslegendaren Håkan Hellström för en tolkning av klassikern “Känn ingen sorg för mig Göteborg”. Låten har sedan dess följts upp av singlarna “Egen” och “Skjuter”.

Det nya albumet består av totalt 12 spår och för produktionen står Elai, Masse Salazar, Straynané, Shenzi, Oscar Chase, Ian och T&O. I samband med releasen av albumet släpper Aden x Asme en limiterad kapselkollektion i samarbete med Axel Arigato som kommer finnas tillgänglig samma dag som albumet släpps på fredagen den 15 oktober. Kläderna kommer att gå att hitta i Axel Arigatos butiker på Södra Larmgatan 7 i Göteborg och på Biblioteksgatan 7 i Stockholm. Samma kväll som albumet och kollektionen släpps, kommer Aden x Asme tillsammans med Axel Arigatos Music Truck även köra en open air-konsert.

Men inte nog med det. En vecka efter releasen av albumet bjuder Aden x Asme dessutom på sista delen av sin kortfilmstrilogi – “12 Till 12: Del 3” via deras egna YouTube-kanal. Deras tidigare kortfilmer gavs ut via Sveriges Television och Discovery+. Filmerna slog snabbt tittarrekord och har hyllats av såväl fans som media.

Nyligen släppte man också Del 2 via YouTube, som går att se nedan.

Foto: Paul Edwards