62429f791c0bfc1aba6ef852
Aden x Asme släpper albumet “Sista 12” och kapselkollektion med Axel Arigato


Nästa vecka kommer även del 3 av duons kortfilmstrilogi.

 

 

Nästan tre år har gått sedan Aden x Asme från Hammarkullen i Göteborg släppte sitt hyllade debutalbum “12 till 12”. Då medverkade duon i en längre intervju med Kingsize Magazine där man pratade om sin resa inom musiken och deras gemensamma mål för framtiden. Efter ett långt uppehåll är stjärnduon nu tillbaka och redo att följa upp den senaste tidens singlar med det nya albumet “Sista 12”.

 

Det var i juni som Aden och Asme återvände till att skapa musik tillsammans, då man teamade upp med Göteborgslegendaren Håkan Hellström för en tolkning av klassikern “Känn ingen sorg för mig Göteborg”. Låten har sedan dess följts upp av singlarna “Egen” och “Skjuter”.

 

Det nya albumet består av totalt 12 spår och för produktionen står Elai, Masse Salazar, Straynané, Shenzi, Oscar Chase, Ian och T&O. I samband med releasen av albumet släpper Aden x Asme en limiterad kapselkollektion i samarbete med Axel Arigato som från och med idag finns tillgänglig i Axel Arigatos butiker på Södra Larmgatan 7 i Göteborg och på Biblioteksgatan 7 i Stockholm. Ikväll kommer Aden x Asme tillsammans med Axel Arigatos Music Truck även köra en open air-konsert.

 

Men inte nog med det. En vecka efter releasen av albumet bjuder Aden x Asme dessutom på sista delen av sin kortfilmstrilogi – “12 Till 12: Del 3” via deras egna YouTube-kanal. Deras tidigare kortfilmer gavs ut via Sveriges Television och Discovery+. Filmerna slog snabbt tittarrekord och har hyllats av såväl fans som media.

 

Nyligen släppte man också Del 2 via YouTube, som går att se nedan tillsammans med den nysläppta videon till albumspåret “Million”.

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto: Paul Edwards

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL