5f2d30fa05d9010e180815f2
“No Man’s Sky” – jorden är passé


Spänn fast dig i cockpiten, ta sikte på resten av galaxen och forma ditt eget öde bland stjärnorna.

 

 

Brittiska studion Hello Games ambition är att lägga upp hela galaxens stjärnstoft på ett silverfat och säga: bon appétit! “No Man’s Sky” är ett sci-fi-äventyrsspel som enligt utvecklarna ska ha 18 kvintiljoner (kolla upp siffran och häpna) möjliga planeter att utforska.

 

Men vad är poängen med “No Man’s Sky”? Det är upp till varje enskild äventyrare. Säg att du vill vara den mytomspunna stridspitten härifrån till evigheten? Då är det bäst att du börjar samla planeters naturresurser som en tok för att kunna sälja dem dyrt, köpa ett nytt rymdskepp och maxa uppgraderingarna. Det hjälper om du är ett flygaress också.

 

 

Det universum som erbjuds är sömlöst och det går att besöka varenda planet, stjärna och asteroidbälte som du kan vila ögonen på. Den som vill kan alltså landa på valfri planet och strosa runt bland flora och fauna och förundras över de utomjordiska arterna. Men ta dig i akt! Det finns andra äventyrare där ute som är precis som dig. Och vissa vill såklart ha ditt huvud på ett spett. Så: Samarbeta, samexistera eller döda de andra spelarna i multiplayer-läget som vilken annan rymdfarare som helst. Kanske är det en duell till fots på en ökenplanet i solnedgången som lockar? Eller varför inte ta striden bland stjärnornas kalla ljus och låta laserkanoner och missiler göra jobbet? Det är upp till dig.

 

Men du kanske inte ens bryr dig så väldans mycket om de bästa vapnen och uppgraderingarna. Det gör ingenting. “No Man’s Sky’s” slutgiltiga mål består nämligen av något mer storslaget än krut och cred: Det går ut på att ta sig till galaxens centrum och äntligen få uppleva …

Ja, den som lever får se.

 

 

 

Se trailern nedan:

 

 

“No Man’s Sky” släpps till: PC, Playstation 4
Utvecklare: Hello Games
Utgivare: Hello Games
Release: 2015

 

 

//Robin HerzogPublicerat:
RedaktionenNULL