När Snake vaknar är hämnd det enda som betyder något.

“Metal Gear Solid V The Phantom Pain” är en del av tvillingprojektet som för samman nämnda titel med “Metal Gear Solid V: Ground Zeroes”. The Phantom Pain tar vid efter “Metal Gear Solid: Peace Walker” och inkorporerar även spelseriens tidigare titlar, vilket kan göra historiken komplex för en gröngöling.

Detta open world actionäventyrsspel som även har stora inslag av smygande inleds med att Snake (aka Big Boss) ligger i koma. Han vaknar dock upp efter nio år och går snart med i den nystartade legosoldatsorganisation som kallar sig för The Diamond Dogs.

Snakes nya alterego blir Venom Snake och han reser till Afghanistan under den sovjetiska ockupationen för att spåra upp gärningsmännen som förintade organisationen MSF (Militaires Sans Frontières). Målet är enkelt: Hämnd. På vägen blir han på nytt bekant med den forne rivalen Revolver Ocelot.

Venom Snake är alltså ute efter att hämnas men tids nog upptäcker han även en ondsint plan där organisationen Cipher håller på att utveckla ett vapen med skrämmande potential. Det blir allt mer att tampas med för den härdade Venom Snake. Intrigen tätnar…

Se trailern nedan:
httpv://youtu.be/qgro4kCZO-k

“Metal Gear Solid V The Phantom Pain” släpps till: Microsoft Windows, Playstation 4, Xbox One, Playstation 3, Xbox 360
Utvecklare: Kojima Productions, Konami Los Angeles Studios
Utgivare: Konami
Release: September 2015

//Robin Herzog