Postapokalyps. Vansinnesvåld. Överlevnad. Action!

Dessa fyra ord ovan fångar essensen av den smutsiga sagan som Mel Gibson en gång i tiden var involverad i och som du snart själv kan styra över. För du är Mad Max i The Wasteland, världen där en stor pickadoll är lika nödvändig som ett par byxor på en arbetsintervju.

“Mad Max” är ett open world-spel ur tredjepersonsperspektiv där allt kretsar kring överlevnad i sin renaste form. Ammunition, mat och reservdelar till bilar är alfa och omega i denna single player-upplevelse. Allt kan användas till något. Det finns ett crafting-system och massor av biluppgraderingar att snoka rätt på. Alltsomoftast är det dock spödags i öknen som är på agendan, bilar spelar en central roll. Blod, gore och explosioner är vardagsmat. Bilen Magnum Opus är din anpassningsbara och trofasta vän som behövs för att slakta motståndet – marauders som plundrar och dödar för att klättra i näringskedjan. Det gäller därför att resa omkring och rasera fientliga fästen. Eller varför inte gå loss med galna stunts i biljakter med marauders och se vapnet The Thunderpoon användas.

I denna postapokalyptiska framtid där sandstormarna är de enda som går att lita på är det regel att skjuta först och ställa frågor senare. Ren desperation har förvandlat vanliga människor till mördare och egocentriska vildar. Vår (anti)hjälte Mad Max vill just ingenting hellre än att lämna allt vansinne bakom sig och komma till det omryktade The Plains of Silence. Där ska det går att finna ro och ett bättre liv, sägs det i alla fall.

Men Max dröm blir kortlivad. När marauders kapar hans bil och tillika ögonsten – The Interceptor, förändras allt. Max lämnas att dö en plågsam död i öknen och framtiden ser mörk ut. Men han kraftsamlar och överlever. Han är trots allt Mad Max och måste ha tillbaka sin bil till varje pris. Men vem är ytterst ansvarig för bilstölden och misären? Jo, den psykotiske krigsherren Scrotus som regerar med järnhand över The Wasteland.

Mina damer och herrar: Vässa knivarna och starta motorerna. Scrotus ska slitas i stycken!

Kolla in trailern nedan:
httpv://youtu.be/Gbdv1GzxAto

“Mad Max” släpps till: Microsoft, Linux, Playstation 4, Xbox One
Utvecklare: Avalanche Studios
Utgivare: Warner Bros. Interactive Entertainment
Release: 4:e september 2015

//Robin Herzog