62b170dadc4101037e075fe2
62a83ff970c4fd62de0588d3
Knivskarpt “El Clasico” med nya Viasat Ultra HD-formatet: “…oanade utvecklingsmöjligheter för både film, musik och sport”


 

 

Viasat Ultra HD är Nordens första TV-kanal, som lanserades tidigare i höstas, med innehåll i Ultra HD. Med kanalen i sitt utbud får Viasatkunder med sportkanalerna en än mycket bättre TV-upplevelse med aldrig tidigare skådad detaljrikedom och bildkvalitet. Viasat har i samarbete med satellitoperatören SES och Samsung, gått ihop i ett samarbete för att kunna via specialproducerat material från bland annat Champions League, La Liga och Serie A.

 

 

Under lördagens “El Clasico” mellan de spanska fotbollsgiganterna Barcelona och Real Madrid närvarade Kingsize Magazine vid en specialvisning av matchen hos MTG i Stockholm. På plats presenterade kommentatorerna Claes Andersson och Bojan Djordjic  sina tips inför matchen medan programchefen Per Nunstedt och affärsområdeschefen Sahar Kupersmidt presenterade visionen för den nya kanalen och dess framtida möjligheter.

 

– Det råder ingen tvekan om att detta är framtidens TV-format då bildkvaliteten, och produktionen som helhet, är överlägsen de mer reguljära alternativen i dagens TV-utbud. Som film/musik- och sportentusiast erbjuder detta oanade utvecklingsmöjligheter för en högkvalitativ tittarupplevelse, reflekterar Tobias Carlsson, chefredaktör Kingsize Magazine efter visningen.

 

 

Se mer fakta om Ultra HD-kanalen nedan!

 

 

 

 

 

Kort om Viasat Ultra HD:
– Vanlig HD visar 16 miljoner färger – med UHD får du en miljard färger. Det blir alltså högre kontrast och högre bildfrekvens
– Det är 9x mer data som skickas
– Viasat är den första och enda operatör i Norden med UHD-utbud
– Den nya UHD-boxen från Viasat har 20 gånger högre prestanda och 8 gånger större minne jämfört med sin föregångare. Den nya kraftfulla hårdvaran i UHD-boxen gör att man upplever både snabbare starttid, kanalbyten och navigering i menyerna
– I dag finns det 1,5 miljoner UHD-skärmar i Sverige, Redan nästa år förväntas 70 procent av alla skärmar som säljs till TVs vara UHD-skärmar
– För att kunna se ULTRA HD-kanalen behöver du en UHD-skärm, Viasats UHD-box och ett kanalpaket med sport från Viasat. Kunder som redan idag har sportpaketet eller guldpaketet har tillgång till kanalen utan extra kostnad.

 

 

 

Mer info via Viasat.se

 

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL