Inför söndagens El Clásico presenterade Spotify och FC Barcelona en exklusiv matchtröja i samarbete med den spanska stjärnan Rosalía, i en match som kom att få ett dramatisk avgörande på övertid. Vid ställningen 1-1 i matchens slutskede fick Real Madrid ett mål bortdömt för offside efter VAR-granskning. Istället kunde Barcelonas mittfältare Franck Kessié avgöra matchen med en distinkt bredsida till 2-1 i 92:a minuten.

I efterspelet till matchen blev det omdebatterat kring Real Madrids underkända mål, där Carlo Ancelotti ifrågasatte om beslutet var korrekt. Barca-legendaren och tränaren Xaxi Hernandez reagerade och sade enligt Fotbollskanalen:

– Den (offsiden) är tydlig. Det är en vetenskaplig fråga. Jag är ärligt talat förvånad över att Ancelotti säger så. Antingen är det offside eller så är det inte, det finns inget utrymme för debatt, säger Barcelona-tränaren.

Segern blev Barcas 100:e seger totalt i El Clásico och innebär att de katalanska giganterna nu leder La Liga med hela 12 poäng framför Real Madrid.