62ecc92f37b61a70cf0bee62
62d7e7e97b2718d296030a52
Klart för lansering av Sveriges första marknadsplats för NFTs


 

 

Denna vecka lanseras Sveriges, och Nordens, första marknadsplats för NFTs. Det handlar om en marknadsplats som är nischad för konst, ljud och fotografi inom livsstilssegmentet för både privatpersoner och varumärken och bygger på svenska värderingar. NFTs, eller Non-Fungible Tokens, är som bekant ett ägandebevis till en unik digital produkt som laddats upp i blockkedjan.

 

 

Marknadplatsen har fått namnet Roya Edition och erbjuder lägre arvoden än många andra NFT-marknadsplatser och har funktioner (som lazy minting och multichain) vilket sparar pengar för användarna och minskar miljöpåverkan. Grundare till marknadsplatsen är bröderna Mikael och Mahiar Afrooz som även är riskkapitalister i det egna investeringsföretaget Syncapital.

 

– Roya Edition är en marknadsplats för alla som är nyfikna på möjligheterna inom web3. Vi vill bidra till att demokratisera kultur och utmana andra plattformar genom att ge tillbaka så mycket som möjligt till konstnärerna, artister och samlarna. Dessutom hjälper vi också företag att etablera och positionera sig i web3, säger Mikael Afrooz.

 

 

Roya Edition är baserad i Stockholm och uppges drivas “av svenska värderingar”. Inför lanseringen har även plattformen initierat samarbeten med konstnärer som Jinhee Kang, Olof Inger, Fredrik Skogqvist och Henric Aryee´.

 

– Blockchain-teknologin är det bästa som hänt inom teknik och bidrar till att göra världen mer demokratisk. Vi har skapat en progressiv plattform och vill vara en aktör som leder, förbättrar och bidrar till blockchain-teknologins utveckling framåt. Vår vision är att vara med och styra utvecklingen mot en smartare och mer hållbar riktning vilket gynnar alla, säger Mahiar Afrooz.

 

 

Läs mer om Roya Edition på royaedition.com

 

 

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL