62ecc92f37b61a70cf0bee62
62d7e7e97b2718d296030a52
Kurtis Blow släpper NFT av genrens första guldsäljande låt “The Breaks”


“From a heart transplant to a NFT…”

 

 

De flesta har nog vid det här laget hört talas om NFT, eller “non fungible token”, som är en slags digital kopia av ett objekt som nu blivit populärt på nätet. Nu hakar hiphop-pionjären Kurtis Blow på tåget och släpper en NFT av hiphopgenrens första guldsäljande låt “The Breaks”. En digital kopia av den ikoniska låtens guldplakett kommer att släppas som 41 “polletter”.

 

Rapparen, som uppenbarligen varit med om några hälsoproblem de senaste åren, säger till HipHopDX:

 

“My first NFT. I am grateful for opportunity. From a heart transplant to a NFT of the first certified gold record in Hip Hop is simply amazing. These are the breaks!!! God did it.”

 

Blow var dock inte bara först med en guldplakett, utan han var också den första rapparen som signade till ett majorbolag, den första att spela in en hiphopreklam och den första att ta hiphop till Europa tillsammans med punkrockslegenderna The Clash.

 

NFT-släppet är ett samarbete med Godspeed Labs och Launch, som alltså innefattar en i princip identisk framställning av guldplaketten för “The Breaks”, tagen från rapparens självbetitlade debutalbum.

 

De 41 exemplaren kommer att säljas under en 41-timmarsperiod mellan den 4 juni och 6 juni, för att representera de 41 år av hiphophistoria som följt sedan låtens skapande.

 

 

 

 

Foto: Pressbild

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL