Samsung Nordic lanserar i mars en NFT-konstfestival, som blir den första i sitt slag i Sverige. Det beskrivs som en festival som “hyllar det kreativa och kontrastrika mötet som uppstår mellan konst, mode, musik, teknik och innovation när de möts via blockkedjetekniken NFT” – och arrangeras samtidigt i Norge, Danmark och Finland. I Sverige samarbetar Samsung Nordics med APLACE som även varit med att arbeta fram konceptet visuellt och innehållsmässigt.

– NFT-tekniken skriver om reglerna för hur den kreativa ekonomin utvecklas. Det är nog den största tekniska transformationen vi ser just nu och den händer här och nu. Denna typ av paradigmskiften inom teknik ger alltid ringar på vattnet, i detta fall förändras reglerna för kreativt skapande inom exempelvis konst, mode och musik. Men även för hur vi på Samsung i Norden, som är en ledare inom teknisk innovation, kan stötta denna förändring. Syftet med OtherLands är att skapa ett inspirerande forum där konst och teknik kan mötas och utvecklas tillsammans genom öppenhet och samverkan, säger Oscar Nöjd, Head of Group IM Innovation Samsung Electronics Nordic

I Sverige startar OtherLands NFT Art Festival med en NFT MasterClass den 8 mars 2022 i Stockholm. Under eventet sker framträdanden och presentationer av Svenska NFT projekt inom konst, mode, musik, design och inredning. På plats finns även NFT-experter som guidar.

Mer info här!

Foto: Samsung Nordic