I helgen gick finalen av streetbasketturneringen Red Bull Half Court av stapeln i Kungsträdgården. Som Kingsize rapporterat tidigare spelas 3×3-turneringen spelas i 27 länder runt om i världen och har över 20 000 deltagare. En av ambassadörerna för turneringen är landslagsspelaren och proffsspelaren Farhiya Abdi – en av Sveriges bästa och bland de få som spelat i världens bästa basketliga, WNBA. Nu för tiden är hon proffs ute i Europa, men i sommar är hon på hemmaplan och en av profilerna under Red Bull Half Court. I ett pressmeddelande sade Farhiya Abdi inför turneringen:

– För mig har basketen betytt allt. Inte bara sportmässigt, utan i livet. Sporten har givit mig ett systerskap som kommer leva kvar livet ut. Nu när jag är proffs har jag även möjligheten att kunna vara en förebild och en syster till nästa generations unga tjejer. Därför är jag både glad och stolt över att få vara en del av Red Bull Half Court där jag kan få visa dessa tjejer att vad som helst är möjligt.

Under helgens final stod damlaget Bandana Split som vinnare, medan laget PWO tog hem vinsten i herrklassen.

– Det var sjukt roligt. Aldrig spelat 3×3 förut och nu när jag blivit introducerad till det så älskar jag det. Kommer framöver att ansöka till varenda turnering som finns, säger Amund Morin, från det vinnande herrlaget PWO.

Båda två kommer få representera Sverige i världsfinalen i Egypten i september. Amanda Tivenius från det vinnande damlaget Bandana Split, säger vidare:

– Det känns väldigt bra! Vi hade några fouls men vi gjorde det vi är bra på och vann. Älskar att spela streetbasket och det ska bli häftigt att åka till Kairo.

Visa detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av Hoop Dreams (@hoopdreams.se)

Foto: Adam Klingeteg / Red Bull Sweden