Basketstjärnan Farhiya Abdi är ambassadör för turneringen.

Med syftet att hitta Sveriges bästa streetbasketspelare i sommar, har Hoop Dreams och Red Bull har teamat upp för att arrangera 3×3-turneringen Red Bull Half Court. Turneringen spelas i 29 länder och har över 20 000 deltagare världen över. I juni kommer turneringen till Stockholm med omnejd och vinnarna får chansen att representera Sverige i världsfinalen i Egypten under september månad.

En av ambassadörerna för turneringen är landslagsspelaren och proffsspelaren Farhiya Abdi – en av Sveriges bästa och bland de få som spelat i världens bästa basketliga, WNBA. Nu för tiden är hon proffs ute i Europa, men i sommar är hon på hemmaplan och en av profilerna under Red Bull Half Court. I ett pressmeddelande säger Farhiya Abdi:

– För mig har basketen betytt allt. Inte bara sportmässigt, utan i livet. Sporten har givit mig ett systerskap som kommer leva kvar livet ut. Nu när jag är proffs har jag även möjligheten att kunna vara en förebild och en syster till nästa generations unga tjejer. Därför är jag både glad och stolt över att få vara en del av Red Bull Half Court där jag kan få visa dessa tjejer att vad som helst är möjligt.

Turneringen arrangeras i samarbete med organisationen Hoop Dreams. Den startades 2021 med syftet att främja basketen i Sverige. Organisationen brinner för
upplevelserna, mötena och idéerna på alla planer runt om i landet och vill skapa en stark gemenskap kring sporten.

– I år tar vi, tillsammans med Red Bull, ett stort kliv mot att stärka vårt community av basketentusiaster. Men, Red Bull Half Court är mer än bara en fet streetbasket-turnering. Turneringen ska också skapa en trygg gemenskap kring sporten och inspirera och stärka unga tjejer till att våga delta, säger Iskias Araya, kreativ chef på Hoop Dreams.

Red Bull Half Court är uppdelat över tre kvalmoment i Stockholmsområdet:

Tensta – 4 juni
Botkyrka – 11 juni
Kungsträdgården – 17 juni

Finalen spelas i Kungsträdgården den 18 juni.

Mer info om turneringen finns att läsa här!