I helgen avgjordes Sverigefinalen i den internationella baskettävlingen Red Bull Half Court på Banankompaniet i Stockholm. Matcherna består av ett snabbt tre-mot-tre streetball-spel för tjejer och killar där spelarna möts på en halv basketplan för matcher som varar i 10 minuter, eller tills ett lag har gjort 21 poäng.

Två lag gick segrande ur finalen och får representera Sverige i världsfinalen i Belgrad senare i höst. De två lagen som gick till världsfinal är Banana Split och Hoop Dreams. Det förstnämnda laget, bestående av av Evelyn Ovner, Estelle Centerstam, Amanda Tivenius och Emelie Ånäs, säger i ett pressmeddelande:

“Vi spelade tuffare än vi gjort tidigare, med högre intensitet och vi såg till att stämma av efter varje match: det här gjorde vi bra så låt oss fortsätta med det, det här gjorde vi dåligt så låt oss sluta med det”Herrlaget Hoop Dreams består av Samme Unger Njie, Elias Weibert, Leonard Halling-ibo och Stilianos Chatziathanasiou som alla spelar basket på hög nivå. Leonard Halling-ibo från Hoop Dreams säger vidare:

“Självklart åker vi dit för att vinna, men vi får se hur det går. Det kommer att finnas många riktigt bra lag där och matcherna kommer att vara på en helt annan nivå. Vi måste vila upp oss och förbereda oss innan dess.”


Finalen går av stapeln i september 2023.

Foto: Red Bull Content Pool