Hammarby IF vann även Damallsvenskan i helgen.

På söndagseftermiddagen stod årets fotbollssäsong i Allsvenskan inför en direkt avgörande match mellan Malmö FF och Elfsborg. Borås-laget hade en fördel med hela tre poäng upp på Skånelaget, och kunde kosta på sig ett oavgjort resultat och ändå ta hem guldet. Efter en brandkårsutryckning och kraftigt försenad andra halvlek stod matchen och vägde när MFF fick en omdiskuterad straff i slutskedet av matchen. Isak Kiese-Thelin satte bollen och efter slutsignalen hamnade Lennart Johanssons Pokal i Malmö.

Hemvändaren och kaptenen Pontus Jansson kommenterade SM-guldet efter matchen i Discovery+

“Det är helt otroligt. En speciell dag. Jag drömde om det här när jag vaknade på morgonen. Vi visste att vi var tvungna att vinna, men jobbet ska göras också. Det är inte bara att gå ut och slå Elfsborg.”

Segern i årets upplaga av Allsvenskan innebär att Malmö FF tog hem sitt 23:e guld genom årens lopp.

Redan på lördagen tog även Hammarby IF hem SM-guldet i Damallsvenskan, med landslagsspelaren Madelen Janogy i spetsen. Efter guldmatchen sade hon till SVT Nyheter:

“När jag kom till Bajen, var det det här jag tänkte på. Att vi tillsammans skulle skapa det här. Och nu har vi gjort det. Jag är så otroligt stolt och glad över alla i laget. Allt i organisationen har klaffat, då ser det ut så här.”

SM-guldet blev Hammarbys första pokal på damsidan sedan 1985.

65ba07add7a32f7b0a037f23