Fotbolls-VM i Qatar pågår för fullt i skrivande stund. Gruppspelet är avklarat och antalet nationer som har chansen att vinna turneringen har halverats. Vilket lag kommer gå hela vägen? Kommer det skrälla stort i år? Axel Andersson från Spelcash.se kommer här gå igenom de utropstecken som varit i gruppspelet, och även vilka han tror vinner turneringen!

Precis som vanligt när det kommer till mästerskap så har vi några rejäla utropstecken efter att gruppspelet är avklarat. Här nedan går vi igenom de absolut största samtalsämnena som varit, i såväl positiv som negativ bemärkelse.

Flopparna 

Tyskland: Den allra största floppen har utan tvekan tyskarna stått för detta mästerskap. När nationen lottades in i en grupp med Spanien, Japan och Costa Rica, så var det inte många som trodde att tyskarna skulle kunna missa slutspel. Den inledande förlusten mot Japan blev dock kostsam, och nationen kunde inte återhämta sig. Stor flopp!

Belgien: Den sista chansen för den gyllene generation. Ja, så gick snacket inför turneringen. Kevin de Bruyne, Eden Hazard och Romelu Lukaku blir inte yngre, och turneringen sågs som den sista chansen att vinna ett mästerskap. Nationen underpresterade match efter match, och de fyra poäng de tog i gruppspelet ledde inte till mer än en tredjeplats i gruppen.

Danmark: Efter att Danmark tog sig till semifinal i EM sommaren -21, så var det många som trodde att nationen skulle kunna ta sig en bit även i VM. Efter att danskarna lottats in i en grupp med Frankrike, Australien och Tunisien så tändes hoppet än mer. Danskarna såg dock helt lealösa ut hela gruppspelet och slutade sist med endast en inspelad poäng. 

Flipparna 

Japan: Att Japan skulle ta sig vidare ur gruppen, det var det inte många som trodde. Att dom skulle vinna gruppen, det var det nog ingen som trodde. Japan chockade dock hela världen genom att vinna mot såväl Spanien som Tyskland, trots att nationen var i underläge i båda matcherna med 1-0. Gruppspelets flipp, utan snack!

Brasilien: Kan man kalla Brasilien en flipp när de inte vann alla matcher i gruppspelet? Ja, det tycker jag man kan göra! Nationen har spelmässigt varit det bästa laget i turneringen, och de har skapat mängder med målchanser. Nationen har en komplett trupp och är en mardröm för andra lag att ställas mot.

Australien: Kollar man igenom Australiens trupp, spelare för spelare, så är den allt annat än stjärnbetonad. Namnkunnigaste spelaren heter Aaron Mooy, och det är ingen spelare den breda massan har stenkoll på. Trots den trupp nationen har, så tog man sig vidare från en grupp med Frankrike, Danmark och Tunisien. Det får vi verkligen kalla en flipp!

Vilka vinner VM?

För att vinna ett VM krävs det en blandning av både det ena och det andra. Det krävs en enorm dos skicklighet, men även en del tur. Bollen kan studsa fel, nyckelspelare kan bli skadade, och en felriktad tackling kan leda till ett rött kort.

Här nedan går vi igenom vinnarodds inför avslutningen av mästerskapet. Oddsen är hämtade från spelbolaget “Snabbare”. Det är en av många bettingsidor med snabba uttag

Om vi tar och kollar på oddsen inför slutspelet så är Brasilien favoriter med oddset 3,35, och det med all rätt. Sedan följer Frankrike med oddset 5,50, följt av Argentina med oddset 6,00, följt av England med oddset 7,50. Sedan har vi Spanien till oddset 8,00.

Om man gillar att betta och vill tippa på en slutsegrare, så tycker jag att man ska kika på den övre halvan av lottningen. De stora nationerna på den övre halvan är Nederländerna, Argentina och Brasilien.

På den nedre halvan av lottningen så har vi flertalet starka nationer. England, Frankrike, Spanien och Portugal finner vi alla här. Alla dessa fyra nationer har gjort starka gruppspel och ser sig själva som potentiella vinnare.

Brasilien till 3,35 är taget!

Brasilien är den nation som sett bäst ut i gruppspelet, och detta till trots att man fått klara sig utan Neymar i två av matcherna. Fixstjärnan är nu spelklar till slutspelet och ger ännu en dimension till brassarna. Brasilien ställs mot Sydkorea i åttondelsfinal, följt av Japan/Kroatien i kvartsfinal, följt av troligtvis Nederländerna eller Argentina i semifinal. En fullt överkomlig väg till final som jag tror att dom följer utan större problem. 

Spanien till 8,00 lockar lite!

Spanien är en nation som gått igenom en generationsväxling och är något underskattade. De yngre förmågorna i form av Gavi och Pedri har kommit in och dominerade mittfältet totalt. Nationen som alltid äger mycket boll, är väldigt svårslagna. De ställs mot Marocko i åttondelsfinal, följt av Portugal/Schweiz i kvartsfinal, för att sedan troligtvis ställas mot Frankrike eller England i semifinal.

Brasilien vinner!

Ska man peka ut ett lag som vinner turneringen, så är det i mina ögon Brasilien. Truppen är komplett och spelet ser väldigt bra ut. Vägen fram till final ser dessutom inte särskilt tuff ut, då man hamnat på rätt sida lottningen. Brasilien till oddset 3,35 är taget!

Vill man åt ett lite högre odds så tycker jag att Spanien är laget man ska kolla lite extra på. Av lagen på den undre halvan, så är man det laget med bäst lottning. Utöver lottningen så ser man spelmässigt även väldigt solida ut. Spanien till oddset 8,00 är värt en extra kik på!

Foto: Wesley Tingey, Unsplash

6412e4b25c415800cc0e8973