Svenska damlandslaget i fotboll är vidare i VM efter en dramatisk åttondelsfinal mot storfavoriten USA. Målvakten Zecira Musovic blev stor matchhjälte genom att hålla kvar Sverige i matchen, även om Lina Hurtig blev den som fick sätta den avgörande straffen – men det var knappt. Endast efter teknologisk hjälp kunde domaren konstatera att bollen var över linjen.

“Det är sådan fotbollen är och ibland ska man har marginalerna på sin sida och jag är väldigt tacksam och glad för att marginalerna var på vår sida. Jag är extremt stolt över att vi klarade det som lag, att vi lyckades hålla undan och har psyket att gå in i straffläggningen. Att Lina kan gå in och avgöra den chansen”, sa Zecira Musovic till Viaplay efter matchen.

Sverige får nu möta Japan i kvartsfinal och matchen spelas på fredag den 11 augusti.

“Vi mötte Japan i OS, jag älskar att möta lag som är väldigt spelskickliga för man få tänja på allting för att slå dom men det lyckades vi med i OS. Det kommer att bli ytterligare en svår match och ska man gå långt måste man vinna mot de bästa lagen och det kan man göra i en åttondel eller i en kvartsfinal så får ta dom också”, säger Peter Gerhardsson till Viaplay.

Återupplev straffavgörandet nedan!

Foto: FIFA