Folkhälsomyndigheten begärde igår att allmänna sammankomster med fler än 500 personer tills vidare inte får hållas. Denna rekommendation följde svenska regeringen och beslutade på onsdagseftermiddagen att denna mötesbegränsning ska effektueras från och med 12:e mars 2020 och framåt.

”Syftet med förslaget är att förhindra tillfällen då ett stort antal människor kommer från olika delar av landet, och kanske också från omvärlden, och samlas på en och samma plats. Det gäller alltså exempelvis stora idrottsevenemang, stora konserter, mässor och konferenser”

Nu lämnar större konsertarrangöre som Live Nation Sweden, Luger Sweden och FKP Scorpio Sweden besked om hur de hanterar konsekvenserna av beslutet, med inställda och flyttade konserter samt turnéer. Ännu finns inga besked hur ovanstående arrangörer gör med planerade festivalarrangemang senare i vår och sommar. Se inlägg nedan i sociala medier.

För mer information om coronaviruset besök Folkhälsomyndighetens hemsida.


Visa det här inlägget på Instagram

Med hänvisning till beslut från Regeringen och rekommendation från Folkhälsomyndigheten påverkas nu vissa av våra evenemang. I ett första skede ombokar vi påverkade evenemang fram till 1 april. Säkerheten för artister, fans och personal är alltid vår högsta prioritet och vi kommer att fortsätta följa utvecklingen noga. Om du har biljett till ett evenemang som påverkas av restriktionerna kommer vi kontakta dig direkt. Due to precautionary measures from the Public Health Agency of Sweden, some shows are now subject to restrictions. This will affect our shows until April 1st. The safety of artists, fans and staff is our top priority and we will continue to monitor things closely. We will contact you directly if you have tickets for a show that is affected.

Ett inlägg delat av Live Nation Sweden (@livenationswe)


Visa det här inlägget på Instagram

Just nu är många oroliga över Coronapandemin och situationen som råder i Sverige och resten av världen. Regeringen har nu tagit beslutet att inga evenemang eller publika möten med över 500 personer får hållas. Detta beslut gäller tills vidare. Vi tar detta på största allvar och även om vi givetvis tycker att det är tråkigt att vi inte kommer kunna samlas på grymma konserter under en period, står vi självklart bakom beslutet och gör vad vi kan från vårt håll för att bidra. Vi vill att du ska fortsätta känna dig trygg med att köpa biljetter till våra evenemang och vill understryka att vi kommer återlösa samtliga biljetter till eventuella inställda evenemang under perioden. Vi kommer i första hand försöka flytta de konserter som påverkas av mötesbegränsningen. Biljetterna till ursprungsdatum gäller då för nya datumet och du behöver inte vidta några åtgärder. Om du inte har möjlighet att gå på det nya datumet ska du kontakta biljettåterförsäljaren för en återbetalning. Vid inställd konsert kommer samtliga biljetter återlösas. Om du köpt biljett online till en konsert som ställs in kommer du få ett mail från biljettåterförsäljaren, och du behöver inte kontakta oss för att få en återbetalning av biljetten. Om du köpt biljett över disk kommer du inte automatiskt få ett mail och behöver kontakta ditt inköpsställe. Vår ambition är att genomföra samtliga konserter som inte påverkas av mötesbegränsningen (med färre än 500 personer närvarande). Gällande de konserter som ligger några månader fram i tiden kommer vi avvakta med att ta några beslut i dagsläget. Vi kommer kontinuerligt informera våra biljettköpare när mer information finns tillgänglig. Om du inför en konsert upplever luftvägssymtom rekommenderar vi, i enlighet med Folkhälsomyndighetens rekommendationer, att du stannar hemma. Vi och våra samarbetspartners arbetar med hälsa och välmående för alla våra evenemang, även när det inte råder stor smittorisk i samhället. Genom vår regerings beslutsamma reglering hoppas vi att vi snart kan ses i vimlet på klubbarna och arenorna igen. Biljetter återbetalas exklusive bokningsavgift och andra eventuella utgifter, i enlighet med köpevillkoren.

Ett inlägg delat av FKP Scorpio Sweden (@fkpscorpiosweden)