Till det nya året lanserar konsertarrangörerna Live Nation och Luger en helt ny typ av tillfällig konsertbiljett, kallad “The Shuffle Ticket”. Tanken bakom den nya biljetttypen är att du i förväg inte vet vilken konsert du kommer att gå på. Det är alltså en skrapbiljett som ger en slumpad konsertupplevelse för två, i Stockholm, Göteborg eller Malmö.

– Den oväntade konsertupplevelsen kan vara den bästa. Med “The Shuffle Ticket” vill vi ge fler unga vuxna möjligheten att upptäcka ny musik på ett spännande sätt, säger Christa Murley, projektledare på konsertarrangören Luger i ett pressmeddelande.

Första biljettsläppet av “The Shuffle Ticket” är i slutet av månaden och bland annat kommer The Weeknd, Lollapalooza Stockholm, Way Out West finns med i potten av evenemangsbiljetter man kan skrapa fram. Mattias Behrer, vd på Live Nation Sverige säger vidare:

– Under 2022 ökade biljettförsäljningen igen efter två års negativ trend på grund av pandemin. Det finns en enorm längtan efter livemusik ute i landet, och med vår nya tillfälliga biljett vill vi uppmuntra unga människor att ta del av en helt ny och oväntad musikupplevelse.

Konsertbiljetten kostar 300 kr och gäller för två personer. Biljetterna är fördelade i Stockholm, Göteborg och Malmö och första biljettsläppet är den 25 januari 2023, klockan 09.00 och gäller för konserter och festivaler mellan februari och september 2023. Biljetter går att köpa via ShuffleTicket.se. Antalet biljetter är begränsat.

Foto: Live Nation Sweden