Los Angeles-rapparen JPEGMAFIA kommer till Sverige på turné


 

 

Rapparen JPEGMAFIA, med bakgrund i Baltinmore men numera bosatt i Los Angeles, är aktuell med en stundande Europaturné. Han skulle ha kommit till Stockholm för första gången i mars 2020, när coronapandemin slog till med full kraft världen över. Nu gör han ett nytt försök att komma till europeiska breddgrader och har en spelning inbokad till mars 2022. Arrangören FKP Scorpio beskriver vidare JPEGMAFIAs bakgrund:

 

“Ursprunget till JPEGMAFIAs unika förmåga hittar vi i hans bakgrund. Född och uppväxt i Brooklyn med jamaikanska föräldrar flyttade familjen till lantliga Alabama då JPEG började närma sig tonåren. Där ställdes han öga mot öga med rasism och inskränkthet. Han tog sin tillflykt till Ice Cubes intellektuella, kompromisslösa hållning och började göra egen musik.”

 

JPEGMAFIA fick sitt definitiva genombrott med albumet ”Veteran” från 2018, och har därefter släppt ”All My Heroes Are Cornballs” samt en rad singlar som samlats på ”EP!” och ”EP2!”.

 

 

JPEGMAFIA är inbokad att besöka Stockholm den 12 mars 2022 för en spelning på Klubben. Biljetter släpps 3 september kl 09:00 via Eventim.

 

 

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL