5e81bb9b7f80ce30463cf002
5e78b0917f33f434794a1c02
maria-bizzi-vaxthuset-S
Maria Bizzi näst på tur i att uppträda för klimatfrågor i Växthuset


Aktuell med debutsingeln “Swing” till helgen.

 

 

Maria Bizzi är sångfågeln från Västerort som äntligen sprider sina vingar. På fredag spelar hon sitt eget material för första gången i Växthuset i Stockholm City. Växthuset är en samlingspunkt för artister, debattörer och politiker att lyfta klimatfrågor och klimatpolitik. Initiativet kommer från organisationen Greenpeace.

 

 

 

Varför ska du köra i Växthuset?
– Jag fick förfrågan i samband med att jag skulle släppa min första singel och tackade JA direkt. Det är nånting fint som Greenpeace står för, så jag vill komma dit och visa mitt stöd för deras frågor.

 

Har du gjort politiska spelningar innan?
– Alla mina texter har alltid varit politiska så jag har säkert gjort det, men kanske inte varit medveten om det. Jag har inte sett det på det viset, mest skrivit texter och inte brytt mig om resten så som vilka som står bakom arrangemangen.

 

 

Hur menar du med politiska texter?
– Jag har skrivit mycket raps om att ”vända plattorna” typ, ”tables has turned” om du förstår. Om du ser ut som en vit tjej så har du ett ansvar att göra precis tvärtom från det som förväntas av dig, typ rappa och se ut som en snubbe haha.

 

 

Identifierar du dig som vit tjej?
– Jag definierar mig inte som vit fast jag är det. Jag är blandad, mittemellan. Min mormor var same, pappa från Italien som dessutom trodde att han var Jude hela sitt liv. Men jag är uppfostrad i katolska kyrkan. Så det är flummigt.. Jag tänker väl att om du tycker det så är jag det för dig, men för mig är det en smäll varje dag.

 

 

Tror du att musiken hjälper dig hantera ditt ”mellanförskap”?
– Jag hanterar det, varje dag. Att kanalisera det in i musik är ett lagligt sätt att säga det jag vill säga.

 

 

Vilka har du jobbat med tidigare?
– Många! Mapei, Skizz (min brorsa), Pure P, Marsial Arts, Tensta Gospel Choir of course… Framför allt Stevie (Mensah High Life) i TGC, men han har flyttat till Ghana nu hehe.

 

 

Vad är det vi ska få höra från dig på fredag?
Ni ska få höra Swing som är första singeln som släpps på lördag! Jag ska också köra Shine On som är andra singeln i vår och producerad av Tresor

 

 

 

 

”Swing” släpps den 20:e februari på Spotify. Den är producerad av M. Breitholtz, A-D och DJ Bloom. Releasefest blir på restaurangen Magnolia samma datum.

 

 

Imorgon fredag kan ni se Maria Bizzi uppträda live kl 16.00 via hemsidan:

http://ettlitethusforettstortklimatbeslut.se eller i Växthuset på Vasagatan 28 i Stockholm.

 

 

 

 

 

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL