5e81bb9b7f80ce30463cf002
5e78b0917f33f434794a1c02
cleo-vaxthuset-LS
CLEO avslutar Växthuset-kampanj för klimatfrågan med liveuppträdande – se bilder + videoklipp här!


 

 

UPDATE:

 

 

Kingsize fanns på plats vid Näringsdepartmentet på fredagseftermiddagen då Cleo uppträdde samt att Mofeta överlämnade 70.000 namnunderskrifter till näringsminister Mikael Damberg. Se bildgalleri + videoklipp nedan:

 

IMG_4342
IMG_4344
IMG_4353
IMG_4355
IMG_4359
IMG_4363
IMG_4369
IMG_4370
IMG_4381
IMG_4389
IMG_4393
IMG_4395
IMG_4396
IMG_4400
IMG_4409
IMG_4414
IMG_4447

 

 

@cleomissaoui spelar nu utanför näringsdepartementet! #cleo #låtkoletligga

Ett filmklipp publicerat av Kingsize Magazine (@kingsizemag)

 

Mofeta hade ett par ord att säga till svenska regeringens näringsminister Mikael Damberg #låtkoletligga

Ett filmklipp publicerat av Kingsize Magazine (@kingsizemag)

 

Foto: Markus Helin

 

 

– – – – – – –

 

 

 

På fredag avslutas den sex veckor långa Greenpeace-aktionen #Växthuset utanför Näringsdepartementet i Stockholm. Växthuset har engagerat artister, politiker och debattörer att lyfta frågan om statliga Vattenfalls brunkolsverksamhet och möjligheten att låta jordens fossila bränslen ligga kvar i marken.

 

 

 

Kingsize har följt händelserna i #Växthuset under 4 veckors tid och imorgon spelar CLEO. CLEO släppte nyligen singeln ”Lika Bra” med Adam Tensta och har vunnit ”Årets Live” på Kingsizegalan 2015 och Manifestgalan 2016. Här kommer några snabba frågor inför imorgon:

 

 

 

Hej Cleo! Vad händer på fredag? Vad ska du göra och Varför ska du spela i Växthuset? 

– På fredag kommer jag köra “old school Cleo style”!! Vi kommer bjuda på ett gatumusikant-set. När jag började spela musik tillsammans med andra musiker så körde jag extremt mycket gatumusikant-grejen på gatorna i Umeå, påminner mig om fina perioder.  Att få spela i växthuset känns viktigt och jag vill visa mitt stöd.

 

 

 

Är du miljömedveten? Har du gjort ngn ”klimatpolitisk” spelning tidigare?

– Om jag skulle säga en procent av hur miljömedveten jag är kanske jag skulle säga 55%. Eller ibland kan jag känna att jag har rätt bra koll på hur det faktiskt ser ut, men att jag gör för lite för att själv förändra det. Det finns andra frågor som ofta går före min miljömedvetenhet. Men det som är så fint är att det aldrig är för sent för förändring. Eller jo lite när det gäller miljön, jordklotet kommer liksom gå under om vi inte slutar behandla den som skit.

 

 

 

Vad har du för syn på svensk klimatpolitik idag?

– Min syn är nog att man är som i många andra frågor alldeles för försiktig och långsam. Och är det någon fråga man bör agera snabbt i så är det ju miljöfrågor.

 

 

 

Kan man påverka politiker med sin musik egentligen? Hur då?

– Förut trodde jag nog inte det, jag var helt säker på att musik kunde påverka starkt och planterade känslor och tankar hos människor som så småningom leder till positivt agerande. Men efter att ha varit en del av den grupp som startade FATTA-kampanjen har min syn på musik kontra politik förändrats enormt. Det är ett starkt exempel på när musik verkligen nått fram och satt igång en process hos politiker.

 

 

 

Har du någon förebild som har lyckats med det?

– Finns många artister i Sverige som gör det tycker jag. Timbuktu är ett fint exempel och stor förebild!

 

 

 

Om du skulle göra någon galen Greenpeace-aktion, vad skulle du vilja göra?

– Hm. Jag skulle nog vilja vara en del av en kampanj där syftet var att belysa hur det faktiskt ligger till med vårt kära jordklot. Hur jorden faktiskt mår och vad som är anledningen till det. Jag tror att dessa frågor ofta ligger för långt bort ifrån människor för att en ska kunna känna sig träffad, för att det kan handla om saker man förutspår ska hända flera decennier fram. och då slutar man bry sig. Men hitta en kampanj för att bryta ner och skapa ett genuint engagemang. Låter stort, men jag tror absolut det är möjligt genom en stor blandning av förebilder och röster.

 

 

 

 

 

Sveriges regering planerar sälja ut Europas största brunkolsfält till oansvariga investerare med motivet att gräva 5 nya gruvor och släppa ut över 1,2 ton koldioxid i luften! Opinionen mot detta blir bara större och större

 

Var med och protestera genom att skriva under på hemsidan:

http://ettlitethusforettstortklimatbeslut.se eller komma till Vasagatan 28 imorgon!

 

 

CLEO spelar kl 12.30

 

 

 

Eventet pågår hela dagen och mer information finns på Facebook:
https://www.facebook.com/events/732576273510501/

 

 

 

Spelningen livestreamas även via Youtube:

 

 

 

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL