Allt fler börjar öppna upp om sina tankar kring valet i takt med att resultatet börjar sätta sig. Den senaste i raden är Fricky, som i ett inlägg reflekterar kring vad vi som samhälle behöver göra framöver. Han menar att han inte är förvånad över resultatet och att fler behöver orka göra skillnad.

“Mm lite skakis från igår men tänkte jag ska skriva av mig lite vad jag tänker på”, börjar han inlägget och fortsätter:

“Det var inte världens största chock för det första. Det kändes som att jag inklusive vänner och folk liksom hade en föraning om att detta skulle hända och jag kan inte låta bli att gå in i den känslan av att vi kunde tillsammans gjort mer. Den känslan grundar sig såklart i mig själv..* dock så är det ju skitsvårt. Nu i backspegeln så hade jag kunnat gjort annorlunda men samtidigt har jag känt mig ganska avslagen och utmattad och fastlåst liksom. Och jag vet inte om det är rätt att reflektera det mot andra som också röstar vänster/röd-grönt, men tror inte det skadar. För det är ändå så att vi nu definitivt kommer att gå in i svårare tider, där de mest utsatta kommer att få det extremt tufft som direkt konsekvens av valet. Miljöaktivister och hela leftfield-Sverige kommer stöta på motstånd i form av inskränkningar på kulturen, mänskliga rättigheter och orättvisa…”

Han fortsätter med att skriva att han hoppas att valresultatet kan bli något av ett uppvaknande och att vi undviker att fler kan vilseledas av “någon som pekar och säger att invandringen ska stå till svars för all skit i världen”.

“…jag hoppas att vi kan använda den här verkligen som någon sorts kick-off och motivera varandra till att faktiskt jobba lite hårdare och engagera sig mer i att sprida kärleksfulla värderingar. Det är dessutom nu bevisat att det går rätt snabbt från att folk känner sig missnöjda, till att folk börjar peka fingret att alla jävla håll. Inte minst låter sig vilseledas av någon som pekar och säger att invandringen ska stå till svars för all skit i världen. Det är precis tvärtom. Dom som är giriga som vill roffa åt sig allt, och lämnar folk hungriga i kylan får snart aggressiva besök. thats nature.”

Vad gäller miljön så har Fricky på senare tid positionerat sig som en förkämpe bland Sveriges rappare och sångare. Under 2021 uppträdde han både på Climate Live och “World Oceans Day”-event i Stockholm (tillsammans med bland andra Movits! och Gustaf Skarsgård) samt släppte banbrytande merch tillsammans med företaget Renewcell gjord på återvunnen textilråvara. I en omslagsintervju med Nöjesguiden berättade han mer om sin personliga klimatkamp i samband med att debutalbumet “Fricktion” släpptes i juni månad.

Läs hela inlägget nedan.

Visa detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av Fricky (@frimanyo)

Foto: Jens Nilsson