Blir första artisten att göra merch av återvunnen textilråvara.

Idag står det klart att Fricky ingår samarbete med Renewcell för att skapa merch med Circulose, ett återvunnet material från 100% textilavfall framtaget av det svenska textilåtervinningsföretaget. Samarbetet är unikt då Fricky är den första artisten i världen att designa och tillverka plagg med Circulose.

– För mig har merch varit ett lika självklart uttryck för kreativitet som att skapa musik. Men på senare tid har jag haft svårt att hitta argument för att skapa nya kollektioner, eftersom det är en ohållbar process att producera nya textilier. Därför känns det helt otroligt att jag fått möjlighet att göra det här tillsammans med Renewcell, är väldigt stolt över att vara en liten del av den enorma omställning som vi alla måste genomgå närmaste åren, säger Fricky

Tidigare i år släppte Fricky debutalbumet ”Fricktion” och i en omslagsintervju med Nöjesguiden berättade Fricky mer om sin personliga klimatkamp.

Dagens släpp är ett första steg, där målet är att fortsätta producera kläder för Fricky och öka inblandning av återvunnen råvara, i takt med att produktionen av Circulose ökar.

– Musik och mode hör ihop, det vet alla som har en sliten men älskad t-shirt från sin favoritartist i garderoben. Fricky använder den kopplingen för att med kreativitet driva på och inspirera till att göra modeindustrin långsiktigt hållbar. Vi är extremt stolta över att påbörja det här samarbetet, avslutar Nora Eslander, Head of Communications, Renewcell.

Den första limiterade upplagan av T-shirts, designade av Fricky, släpps idag den 8 december kl. 10:00 via www.frickyleaks.com

Se bilder nedan!

Foto: Erik Pousette