Det börjar dra ihop sig för den traditionsenliga skidsäsongsavslutningen i Åre. Sedan 2017 har den kombinerade skid- och musikfestivalen Åre Sessions gjort nedslag i byn under säsongens avslutningshelg, med upplägget att festivalarmbandet ingår i liftkortet.

Tidigare har Åre Sessions släppt Viagra Boys, Thomas Stenström, Icona Pop, Ellen Krauss, Alba August och Augustine till festivalen 2024, och nu fylls programmet på med åtminstone något hiphoprelaterat. Fricky & The Desktoppers gör sällskap med Yaeger, Terra, Jeshi [UK], Cormac [UK], Svart Ridå, Jessie Granqvist och Issatrinity som nya akter för vårens upplaga.

Fricky startade sitt samarbete med bandet The Desktoppers i samband med skapandet av skivan “Horizon Inn” som kom under 2023 och har sedan dess blivit en del av hans liveshow.

– Vi är jätteglada över att dela med oss av detta släpp, då vi vet att många av just dessa artister önskats av vår publik. Att dessutom få välkomna två internationella akter till de jämtländska fjällen känns superkul – det brukar bli ett häftigt möte, säger Christa Murley från festivalledningen. 

Förutom musiken så kommer festivalen också inom kort släppa sitt aktivitetsprogram, med guidade skidturer, skidskola, yoga och mycket mer.

Foto: Pressbild

65ba07add7a32f7b0a037f23