Selam Fessahaye designar Cancerfondens rosa band.

Just nu pågår Cancerfondens omfattande Rosa Bandet-kampanj, som i oktober varje år arrangeras för att uppmärksamma bröstcancer och samla in pengar till cancerforskningen.

I årets kampanj har Cancerfonden en aktivitet där vem som helst kan starta eller buda på en rosa auktion genom Tradera där pengarna för auktionen går till Cancerfonden. En av dessa är ambassadören Adam Tensta som har lagt upp en auktion för personlig coaching inom musikbranschkunskap. Coachingen sker över tre tillfällen, antingen via Zoom eller IRL om du är bosatt i, eller i närheten av Stockholm.

Adam Tensta har länge visat en vilja att inspirera och motivera unga människor. Han driver även FRAMÅT, en utbildning i musikentreprenörskap som idag är rikstäckande, där ungdomar och unga vuxna får lära sig viktiga delar i musikbranschen.

Delta i auktionen här!

En nyhet för i år är även att den uppmärksammade och framgångsrika stylisten, modeskaparen och kostymören Selam Fessahaye har designat Cancerfondens rosa band. Årets rosa band är gjort i tyll, ett material som Selam ofta använder i sina kreationer och är ett signum för hennes design. Materialet för också att alla band blir olika, eftersom trycket hamnar olika på varje band. Händerna symboliserar vikten av att alla är med och bidrar, att alla berörs och att vi tillsammans kan besegra cancer. Årets armband, som också är designat av Selam, går i två nyanser av rosa samt i svart för att matcha bandet.

– Varje band är unikt, precis som vi alla människor har vår egen berättelse och vårt eget avtryck. Jag visste inte om att cancerforskningen gör så stora framsteg. När Cancerfonden startades överlevde bara en av tre som fick cancer, i dag är det två av tre som överlever. Vi kan verkligen göra stor skillnad tillsammans. Min generation kan få vara med om att besegra cancer. Jag bär rosa bandet för att forskningen ska gå ännu snabbare framåt, och för en framtid där färre drabbas och fler överlever cancer. Nu gör vi det här tillsammans, säger Selam Fessahaye.

Foto: Pressbild / Nette Sandström