Ännu ett ungt liv har skördats i den pågående våldsvågen i Stockholm. Under tidig onsdagskväll sköts en 18-åring ihjäl i Fruängen.

Det var klockan 18.43 igår kväll som polisen fick larm om en skottlossning vid Mälarhöjdens idrottsplats i Fruängen. En 18-årig man hittades på platsen med skottskador och hans liv gick inte att rädda. Polisen har nu inlett en förundersökning om mord och även om inga personer är gripna har flera personer tagits in på förhör, uppger Aftonbladet.

Expressen uppger att brottsoffret är “en känd rappare i övre tonåren”, som ska ha flera låtar på Spotify med miljontals streams på plattformen. Tidningen skriver också att han ska ha haft kopplingar till konflikten inom Foxtrotnätverket och vara på samma sida som Rawa Majid, även känd som “Kurdiska räven”.

Senare under kvällen har flera videos, som uppges fånga händelseförloppet kring dödsskjutningen, spridits på sociala medier.

Enligt Aftonbladet letar polisen nu efter en grå Toyota RAV4 med tonade rutor som setts på brottsplatsen. Man uppmanar allmänheten att vara uppmärksamma, men att inte ingripa.

“Ser man den parkerad eller till exempel vet var den brukar stå kan man ringa 11414. Ser man att bilen rör på sig och att det rör sig personer kring den ska man ringa 112. Man ska inte ingripa själv”, säger Mats Eriksson till tidningen.

Vid midnatt skedde även en annan skjutningen i Jordbro där en person skadades och en omkom av tillfogade skottskador. Senare under natten inträffade även ett sprängdåd mot en villa utanför Uppsala, där en kvinna i 25-årsåldern avled. Polisen utreder nu om det finns kopplingar till skjutningen i Fruängen, uppger Aftonbladet.

Foto: Polisen

Foto: Gunnar Creutz, CC BY-SA 4.0 https://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0, via Wikimedia Commons

65546e0a53c940223e0b0eb4