Likt en general som ska kommendera sin trupp, kliver han på scen med samma auktoritet och övertygelse. Finns inga som helst frågetecken att reda ut. General Knas är på plats för att bjuda oss på en oförglömlig kväll. Han sätter full fart från start med tung roots uppbackad av sitt samspelta band ”Hot This Year Band”. Den överhajpade publiken som är med på alla noter och visar oändligt med kärlek varvar han ner med att prata mellan låtarna om sin hjärtefråga, kampen om att legalisera marijuana men även om att visa kärlek till din näste och får jubelrop när han tar avstånd från all homofobi.

Ras Daniel som öppnade spelningen kommer in och gästar till ”Liv Över Död”. De kompletterar varandra bra och som allt annat under kvällen är det ett uppskattat inslag. En konsert som redan är över all förväntan höjs ytterligare ett snäpp när Sture och Titti Tång från Svenska Akademien tar plats på scen och tillsammans drar de av ”Vakna” och ” Du Vill Så Du Kan”.

Mot slutet kör han ”Ingen Lek” som Aki och Vic Vem gästar med sina rhymes. Även det är uppskattat men borde ha placerats före Svenska Akademien som rent utsagt ”mördade” det. Väldigt otacksamt att komma efter en sådan akt. Det hela rundas av med att han vänder sig till sitt eget band och sjunger ”En God Vän”. Som allt annat General Knas gör känns det genuint och blir en perfekt avslutning på en riktigt bra konsert.

Var: Kägelbanan, Stockholm När: 21:e november 2014
Bästa låt: “Du Vill Så Du Kan”
Det minns vi: General Knas närvaro, vi var alla en gäst i hans värld
Publiken: Euforiska

betyg_4,5

// Maxwell Mandela