62ecc92f37b61a70cf0bee62
62d7e7e97b2718d296030a52
Slopad nolltolerans mot graffiti i Stockholm Stad – om Vänsterpartiet får bestämma


Klubbades igenom på partistämman under veckoslutet.

 

 

Städer som Malmö, Göteborg och Helsingfors har slopat nolltoleransen mot graffiti och upprättat lagliga väggar runt om i städerna. Detta är ännu i fallet i Stockholm stad. Men nolltoleransen mot graffiti kan nu försvinna – om Vänsterpartiet får sin vilja igenom.

 

 

På Vänsterpartiets kongress i fredags (10:e januari) fattades det beslut om de allmänpolitiska motionerna. En av motionerna som godkändes handlade om graffiti.

 

Nolltoleransen som förbjuder graffitikonst bör enligt förslaget slopas helt för att på så sätt öka kulturens utrymme i samhället. All konst, oavsett uttrycksform, ska ges möjlighet att utövas och Vänsterpartiet anser att den nuvarande nolltoleransen är ett orimligt försök att censurera den konstform som graffiti faktiskt är. Kongressen beslutade därför att Vänsterpartiet ska arbeta för att det ska finnas möjligheter att helt lagligt utöva graffiti på offentligt ägda väggar.

 

 

För den som vill måla lagligt i Stockholms Län finns det lagliga väggar i t ex Märsta och Alby, men alltså än så länge inga i Stockholms Kommun.

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL