62b170dadc4101037e075fe2
62a83ff970c4fd62de0588d3
Jelassi stöttar Vänsterpartiet: “…för att jag är trött på att se mina syskon reduceras…”


Deltog i manifestation på arbetarrörelsens internationella högtidsdag.

 

 

Igår söndag, den 1 maj, hölls en manifestation av Vänsterpartiet i Kungsträdgården i Stockholm. På plats fanns bland andra Jelassi, som bokats att uppträda 1 maj-firandet. I ett inlägg med en bild tillsammans med partiledaren Nooshi Dadgostar skriver hon:

 

“Jag är inte bekväm med att uttrycka mig i politiska sammanhang. Jag och mina vänner relaterar inte alltid till politik. Men jag inser ju äldre jag blir, hur stor del av mitt liv som är kopplat till politiska beslut.”

 

Hon fortsätter genom att trycka på sociopolitiska faktorer och beslut som många anser förvärrar situationen i Sveriges förorter och demoniserar dess invånare.

 

“Idag deltog jag i Vänsterpartiets manifestation i Kungsträdgården, för att jag är trött på att se mina syskon reduceras till inget annat än en belastning för samhället. Jag är utmattad av alla värdefulla liv som gått förlorade och hur berättelsen om dom reducerats till en sån ensidig berättelse om gängkriminalitet.”

 

I inlägget lyfter hon även organisationerna Kollektiv Sorg och Inga Fler Offer, som jobbar med just dessa frågor.

 

Den sista meningen i inlägget är det som kanske tydligast pekar på att det blir just Vänsterpartiet som får rapparens röst i valet 2022.

 

“Det som händer nu hade aldrig varit våran verklighet om dom politiska besluten togs av människor med kapacitet att på ett uppriktigt plan empatisera med våra områden.”

 

Mot veckoslutet uppträdde Jelassi också på festivalen Åre Sessions, tillsammans med akter som Mona Masrour, L1NA och A36. I år väntas hon även släppa sitt efterlängtade och försenade debutalbum som i omslagsintervjun från Kingsize Magazine #2 2021 uppgavs få titeln “Dom har bara gett mig ett namn”.

 

 

 

Visa detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av JELASSI (@jelvssi)

 

 

Foto: Instagram/@jelassi

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL