"Årets festival blir större än någonsin..."

Sedan 2018 har det största graffiti/street art-eventet i norra Europa arrangerats i Stockholm-förorten Rågsved, vid Snösätra. Under pandemin har arrangemanget begränsats kraftigt och den södra delen av Snösätra industriområde revs 2020, till stora protester. Nu lanseras dock det nya projektet Kulturplats Snösätra, som backas upp av Stockholms stad. Detta innebär att det ska öppnas en tillfällig kulturplats i sommar, med Spring Beast som startskott.

Efter Spring Beast fortsätter kulturaktiviteterna med bland annat guidade visningar av området, workshops och teaterföreställningar, enligt ett pressmeddelande. Här erbjuds dessutom att hamra i det stora utomhussnickeriet på plats, dansa eller göra konst av mosaik tillsammans med Remakebolaget. Man kan också delta i queerfestivalen Queernic som huserar på plats 3 juni. Det hela avslutas med nationaldagsfirande den 6 juni för alla åldrar.
 

– Genom medborgarförslag har vi äntligen fått med oss staden och politiker att förstå värdet och potentialen som Snösätra besitter, så det är nu med festivalen och pop-up-kulturplatsen som vi får vind i seglet att utveckla en kulturplats med en otrolig potential för alla stockholmare, säger Mikael Rickman, projektledare för Spring Beast.

Spring Beast 2022 hålls 26-29 maj 2022 och bland målarna som kommer närvara återfinns kända svenska och internationella stornamn som Hop Louie (Sverige), Ollio (Sverige), Stfi (Chile), Roid (UK) och Mind (Italien). För den nyfikna finns även möjlighet att gå på graffiti- och streetart-workshops som anordnas av Graffitifrämjandet. Mer info här!

– Årets festival blir större än någonsin, där vi har haft för avsikt att involvera så många lokala organisationer som möjligt, som till exempel Southside 19 Markets som under 28-29 maj kommer ha sin första marknad i Rågsveds centrum som de har döpt till Rågswag market, säger Mikael Rickman.

Foto: Snösätra Kulturkvarter

65ba07add7a32f7b0a037f23