Lyssna på singeln "Scarred For Life"!

Efter samarbeten med Adam Kanyama och Katy Perry solodebuterar på torsdag en av Sveriges mest lovande sångerskor. Hon heter Sabina Ddumba. Många som har hört hennes röst på Katy Perrys världshit Walking on Air eller på Adam Kanyamas The Golden Child har undrat när hon ska släppa musik i eget namn.

När Sabina Ddumba nu på torsdag släpper singeln “Scarred For Life” är hon alltså något så ovanligt som en debutant vars röst legat på Billboardlistan.

– När jag körat bakom andra har jag känt ett grymt sug efter att stå där själv och spela min egen musik. Jag har spelat in lite ända sedan 2010, men det har mest varit för att få studiovana. Flera har frågat om jag inte ska släppa något, men jag kände mig inte redo. Jag hade inte hittat min grej.

“Grejen” hittade hon när hon i fjol fick ett Facebookmeddelande från låtskrivaren Henric Hammarbäck.

– Hans meddelande gav mig bara en så bra feeling. Sedan träffades vi, och jag bestämde mig för att jobba med honom.

Tillsammans med Johan Salomonsson och Tom Goren skrev de sedan all musik i studion.

– Det finns så många som vill ha gospel i sina låtar. Jag har varit med så länge och gjort gospel-arr till andra. Men då är man ibland väldigt begränsad. Nu har jag äntligen kunnat använda det jag lärt mig för att göra vad jag själv vill. Om jag velat slänga in en hel gospelkör har jag gjort det. Jag har lekt med stämmor som jag velat. Om jag velat lägga majsjuackord har jag gjort det så mycket jag vill. För mig kan det inte bli för mycket.

“Scarred for life” har premiär på Kingsizegalan 27 februari och släpps digitalt på alla plattformar samma dag. Musikvideon har premiär om två veckor. Efter detta kommer Sabina Ddumba gå in i studion och fortsätta jobba på sitt kommande album.

iTunes Store