Tolkar klassikern "Leva livet".

Just nu pågår Cancerfondens Rosa Bandet-kampanj där Sverige kraftsamlar för att samla in pengar till cancerforskningen. I samband med det sluter artisterna Amanda Bergman, Nathalie ”Cleo” Missaoui och Sabina Ddumba upp genom att ge ut en nytolkning av den ikoniska poplåten “Leva livet” som släpptes av Lill-Babs 1963. Lill-Babs själv gick bort i cancer 2018 och tolkningen är både en hyllning till henne och ett sätt att lyfta cancerfrågan.

– För mig belyser låten också andra sidan, att vara närstående till någon som drabbas av cancer. Att hantera sorg samtidigt som man ska vara den starka och stabila. Att välja livet samtidigt som någon man älskar kanske är på väg att förlora det. Det här året har jag sett min mamma kriga mot cancer, krigat sig igenom medans vi stod som på vakt runt henne. Innan det visste jag så klart inte hur det känns att möta det där ”cancer” som kan förändra allt på en sekund. Otroligt fint att få vara en del av ett projekt som öppnar upp för samtal, tankar och framför allt stödja cancerforskningen, säger Cleo.

Låten släpps under flaggen “Rosa Bandet-bandet”, ett välgörenhetsband som är tänkt att bli ett långsiktigt initiativ där svenska artister tolkar folkkära musiker som gått bort i cancer. Nytolkningen av ”Leva livet” är producerad av bröderna Hannes och Linus Hasselberg och intäkterna från låten går till Cancerfonden fram till årsskiftet.

– Vi är väldigt glada över detta engagemang och kreativa samarbete med Amanda Bergman, Cleo och Sabina Ddumba. Varje insats räknas och genom att lyssna på denna fantastiska låt, om och om igen, kan du vara med och bidra till cancerforskningen och ge fler möjligheten att leva livet! säger Ulrika Årehed Kågström, generalsekreterare på Cancerfonden.

Foto: Adam Falk