62ecc92f37b61a70cf0bee62
62d7e7e97b2718d296030a52
Ametist presenterar artister till “Kärleksattackens” premiäravsnitt


Storsatsning på småstadshiphopen!

 

 

Den 13:e februari är det säsongspremiär för landets största hiphop-program “En kärleksattack på Svensk Hiphop”. Ametist och hus-DJ’n Black Moose satsar i år till stor del på hiphop från Sveriges mindre städer som en del av kampanjen #decentralisering.

 

I årets första avsnitt får vi höra rapparen Ivory från Norrtälje, aktuell med nya albumet Molnfällan. Vi får även höra Samboii från Stockholm och Chris Jyck från Borlänge.

 

– Jag har i princip följt genren dagligen i 7 år. Svensk hiphop har under den tiden ständigt ökat i popularitet. Idag lyssnar “alla” på svensk hiphop, men samtidigt är det väldigt mycket akter från Stockholm och storstäderna som får utrymme av mainstreammedier. Jag vill motverka denna centralisering. Svensk hiphop är större och bredare än så. Småstädernas hiphop är väldigt intressant, den har andra musikaliska uttryck, låttextinnehåll och vardagsbeskrivningar än storstädernas. Nu när alla fått upp ögonen för svensk hiphop bör de vilja upptäcka genren i dess helhet. Jag utmanar härmed alla att intressera sig för genren på riktigt. Följ säsongens kampanj #decentralisering, säger Ametist.

 

 

Tune in på SR Metropol 93,8 den 13:e februari 17.00!

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL